Çardak Cinayeti Davasında Karar Çıktı - Son Dakika
Yerel

Çardak Cinayeti Davasında Karar Çıktı

Çardak Cinayeti Davasında Karar Çıktı

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde iki yıl önce müşteri kapma yüzünden çıkan kavgada öldürülen Mehmet Ali Turan'ın katil zanlılarına 25'er yıl hapis cezası verildi.

20.02.2015 08:37  Güncelleme: 10:05

Batman Hasankeyf'te 25 Haziran 2013 tarihinde Dicle Nehri kıyısında çardak işleten şahıslar arasında çıkan kavgada öldürülen Mehmet Ali Turan (50) davasında 36'ncı duruşmada karar çıktı. Mehmet Ali Turan'ın katil zanlılarına 25'er yıl hapis cezası verildi.

CEZA İNDİRİMİYLE 25 YILA HAPİS

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık ve maktul avukatları ile yakınları katıldı.

Duruşma esnasında söz verilen sanıklar üstlerine atılan suçları kabul etmediklerini ve haklarında beraat kararı verilmesini talep etti. "Kasten adam yaralama ve basit yaralama" suçu ile tutuklu yargılanan Ali, Süleyman, Hasan, İbrahim ve Ahmet Ağalday için müebbet kararı verildi, ancak 5 sanığa da iyi halden yapılan ceza indirimi ile 25 yıl hapis cezası verildi. Şahıslara yardımcı olmaktan dolayı tutuklu yargılanan Habip Ağalday'a ise 1 yıl hapis cezası verildi.

MÜŞTERİ KAPMA YÜZÜNDEN KAVGA ÇIKMIŞTI

Hasankeyf ilçesinde 25 Haziran 2013 tarihinde Dicle Nehri kıyısında çardak işleten şahıslar arasında müşteri kapma yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile Mehmet Ali Turan ağır yaralanmış ve Batman'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, olay ile ilgili 6 kişi yakalanmıştı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre "Kasten adam yaralama ve basit yaralama" suçundan şahıslardan Ali, Süleyman, Hasan, İbrahim, Ahmet ve Habip Ağalday'ın müebbetle yargılanması talep edildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çardak Cinayeti Davasında Karar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Fırat seker: Bir batman hasankeyfli olarak olayin görgü sahiti olarak bu olayda sucsuz masum insanlarin bu kadar kotu yargilanmasi ve bu nedenle yalan iftara uyduruk söylemlerle bu sucsuz masum insanlari ilk oncelikle sizin gazetenizi bu konuda gercek konusmadiginiz icin kiniyorum ve suanda yargilanan o masum ve ilcemizin en temiz ailelerinden olan agalday ailesinide bu konuda yalan iftara uyduruldugu icinde buyuk uzuntu duyuyorum ADALET YERINI BULACAKTIR.Saygi ve sevgilerini tum kamoyununa sunarim.Agalday ailesinin sucsuz oldugunu butun hasankeyf bilmektedir.Gazetenizi KINIYORUM.Turkiye cumhuriyetinin yuksek vicdan derecesindeki adeletin yerine geleceginden suphemiz olmamistir 1 0 Yanıtla

Advertisement