Çocuk Yazarlar Annelerini Anlatacak - Son Dakika
Yerel

Çocuk Yazarlar Annelerini Anlatacak

Çocuk Yazarlar Annelerini Anlatacak

Konak Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Çocuk Yazarlar Öykü Yarışması'nda, kitap dünyası yeni yazarlarla tanışacak.

08.04.2012 09:57

Konak Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Çocuk Yazarlar Öykü Yarışması'nda, kitap dünyası yeni yazarlarla tanışacak.

Anneler Günü etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen "Bana Bir Öykü Yaz Kahramanı Annen Olsun" konulu öykü yarışmasına, Konak İlçesi'ndeki ilköğretim okullarında eğitim gören 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabilecek. Yarışma başvurular 1 Mart-10 Nisan tarihleri arasında yapılabilecek. Anneler Günü'nde annesine öykü yazmak isteyen öğrenciler öykülerini ister düşlerinde canlandıracak, isterse gerçek yaşamdan alıntılar yapabilecek.

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir temsilcinin de katılacağı değerlendirme jürisinde yazarlar Hidayet Karakuş, Muzaffer İzgü, Mavisel Yener ve Bekir Yurdakul yer alıyor. Jüri, 20 Nisan -10 Mayıs arasında değerlendirme yapacak ve ödüle değer görülen isimler mayıs ayının ikinci haftasında düzenlenecek törenle ödüllerini alacaklar. Birinciye Netbook Bilgisayar, ikinciye bisiklet, üçüncüye İ-POD, dördüncü ve beşinciye ise İngilizce Eğitim Seti verilecek.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, çocukları yazmaya ve okumaya yönlendirmek amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini ifade ederek, "Çocuklarımıza, kendilerini yazılı olarak daha iyi ifade edebilmelerine yardımcı olabilmek ve okumaya yönlendirmek amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Anneler Günü'nde çocuklarımız öyküleriyle annelerine güzel duygular yaşatacak. Bütün anneler kahramandır. Ortaya çok güzel eserler çıkacağını düşünüyorum. Şimdiden tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler katılım formlarını okullarından alabilecekler. Daha ayrıntılı bilgiye, "0 232 262 45 90 - 0 232 262 99 84" numaralı

telefonlardan ya da "İnönü Caddesi No: 2/1 Bayramyeri/İZMİR" adresindeki Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden ulaşabilecekler.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

Konak Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yarışmaya katılım şartlarının şöyle olduğu bildirildi: "Eserler A4 dosya kağıdına mürekkepli kalemle okunaklı bir şekilde ya da MS Word 1.5 satır aralığında bilgisayarda yazılacaktır. En az 2, en fazla 4 adet A 4 dosya kağıdına yazılacak. Eserler kapalı olarak zarf dosyasına konulacak ve CD ye kaydedilerek imza karşılığında teslim edilecektir. Eserlerin arkasına öğrencinin ad ve soyadları,

telefon numaraları, okul ve ev adresleri açık şekilde yazılacak. Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir. Öğrenciler birer eserle yarışmaya katılacaktır. Eserlerin sağ arkalarına yapıştırılacak etiketlere, 6 rakamdan oluşan rumuz yazılmalıdır. Katılımcılar katılım formunu eksiksiz olarak doldurduktan sonra eser ve kayıtlı olduğu CD ile birlikte zarfa koyacak bu zarfın üzerine öğrenci bilgileri yazılacaktır. Gönderilerin ve teslimatların son katılım tarihinde (10 Nisan 2012) mesai bitimine (saat: 17.00 ) kadar yapılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak teslimatlar alınmayacaktır. Zarfın üzerine

"Bana Bir Öykü Yaz Kahramanı Annen Olsun" ibaresi yazılması tavsiye edilir. Eserlerin teslim edileceği yerler; Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi, Güzelyalı Kültür Merkezi olarak belirlenmiştir. Yarışma sonrasında şartnameye uymayan eserin tespiti halinde derecesi ve ödülü geri alınır, yerine başka bir eserin seçilmesi zorunluluğu da yoktur. Yarışma iptal edilemez. Yapılacak itirazlar 15 gün içinde kuruma yapılmalıdır. İtirazlar değerlendirme kurulu tarafından karara bağlanır. Yarışmaya, geçmiş senelerde kurumumuzun düzenlediği yarışmalarda ödül almış eserler ile daha önce herhangi bir yarışmada ödül almış ya da eserin başkalaştırılmış bölümleri ile yarışmaya katılma durumunun anlaşılması diskalifiye nedenidir. Kural ihlali sonradan anlaşılan eserin derecesi geri alınır, ödül iptal edilir. Bu durum diğer katılımcılar için bir hak anlamına gelmez. Katılımcı yarışmaya gönderdiği eserin tümüyle kendisine ait olduğunu, tüm izinlerin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettikleri anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Sonuçlar; Konak Belediyesi web sayfası üzerinden duyurulacağı gibi basın aracılığıyla da açıklanacaktır."

(ERG-

08.04.2012 09: 37: 24

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuk Yazarlar Annelerini Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement