Çocuklara Beslenme Taraması - Son Dakika
Yerel

Çocuklara Beslenme Taraması

Gaziantep'te özel bir firma tarafından yapılan taramada 205 çocuğun 74'ünün yetersiz beslendiği belirlendi.

03.04.2014 17:08

Gaziantep'te özel bir firma tarafından yapılan taramada, 205 çocuğun 74'ünün yetersiz beslendiğini belirledi.

Gaziantep Çocuk Hastanesinde tıbbi amaçlı beslenme ürünleri üretimi ve pazarlaması yapan firma tarafından kurulan stantta 0-10 yaş arası çocuklar, firmada görevli hemşireler tarafından yaş ve cinsiyetlerine göre boy ve kiloları ölçülerek beslenme taramasından geçirildi. Taramadan geçirilen çocuklar, palyaçolar eşliğinde eğlendi, resimleri boyadı, balonlarla oynadı.

Etkinlikte görevlilerce taramadan geçirilen 205 çocuktan 74'ünde, yüzde 36'sında yetersiz beslenme görüldü.

Gaziantep Çocuk Hastanesinde görev yapan Çocuk Hastalıkları Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Dr. Halil Kocamaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, beslenme bozukluğunun önemini belirtmek için böyle bir etkinlik düzenlendiklerini kaydetti.

Etkinlikte ebeveynleri çocukların boy ve kilolarının önemini anlattıklarını ifade eden  Kocamaz, şunları söyledi:

"Özelikle 5 yaş altı çocuklar beslenme bozukluğu yönünden ciddi risk taşıyorlar. Bu dönemdeki çocuk ölümlerinin neredeyse yarısı beslenme bozukluğundan kaynaklı. Direkt olarak olmasa da solunum yolu enfeksiyonları, ishal gibi rahatsızlıkların altında yatan neden beslenme bozukluğu olarak karşımıza çıkmakta. Bu nedenle ailelere biz sürekli bebek ve çocuklarının boy ve kilo takip yapmalarını ve ilk 6 ayda anne sütünün önemini belirtiyoruz."

Kocamaz, kilo alamayan veya tartı kaybı olan çocukların da uzman kontrolünden geçirilip enfeksiyon veya gelişme geriliğinin nedeni olabilecek bir hastalığının olup olmadığının araştırılması gerektiğini belirti.

Kocamaz, "Uzman kontrolü altında gerekirse mama takviyesi yapılması gerekir ama burada özelikle şunu belirtmek istiyoruz, bunların mutlaka bir uzman kontrolü altında kullanılması gerekiyor. Tabi ki, önceliğimiz anne sütü ve sağlıklı doğal ürünler olmalı" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuklara Beslenme Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement