Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu\'dan Kısa Kısa

Çorlu TSO ile İŞKUR arasında protokol.

19.01.2015 15:29

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Çorlu Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında "İşbaşı Eğitim Programı" protokolü imzalandı.

Çorlu TSO  Başkanı Enis Sülün, düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, "İşbaşı Eğitim Programı" ile Çorlu TSO'ya üç personel tahsisi yapılacağını belirterek, ülke genelinde işsizlikle mücadele kapsamında başlatılan bu program ile gençleri meslek sahibi yaparak, işsizliği azaltacaklarını söyledi.

Kalifiye eleman ihtiyacının da bu program dahilinde yürütülecek çalışmalar sayesinde büyük oranda azalacağını belirten Sülün, "Dönemsel yada uzun süreli personel istihdamı ile bölgemizdeki işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak bizleri memnun etmiştir. Bu program sayesinde işsizlik ve kalifiye eleman ihtiyacı büyük oranda azalacak" dedi.

İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Durmuş da, kurumlarına kayıtlı işsizlerin yine kurumlarına kayıtlı iş yerlerinde daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini ve mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen programın, işverenin istihdam edeceği kişiyi kendisinin yetiştirmesine olanak sağlamakta olduğunu ifade etti.

Çorlu'da TEDES Projesi çalışmaları sürüyor

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Emniyet Müdürlüğü'nün işbirliğiyle yürütülen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) projesi kapsamında başlatılan çalışmalar sürüyor.

Çorlu Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında 3 katlı TEDES binasının Çorlu Emniyet Müdürlüğü'nün gösterdiği alanda inşa edilmeye devam ettiği ve ofis malzemeleri ile teknik cihaz ve ekipmanlarının binaya yerleştirilmeye başlandığı bildirildi

Açıklamada, Bülent Ecevit Bulvarı ve diğer güzergahlar üzerinde bulunan refüjlere de hatların döşenme işlemlerinin başladığı belirtildi.

Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından TEDES projesinin hizmete sunulacağı da bildirilen açıklamada, proje kapsamında muhtelif yerlere kurulacak hız ihlali, plaka takip sistem kameraları, park koridoru kameraları, sabit ve hareketli kameralar sayesinde, kırmızı ışık ihlalleri, aşırı sürat yapılan araçlar, çalıntı araçlar belirlenerek cezai müeyyidelerinin tespit edileceği ifade edildi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement