Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Arslan."5 aydır ülkede var olan çatışmasızlık ortamı, ülkenin bütün insanlarını memnun etmiştir" " Yapılan anketlerde, ülke insanının yüzde 81'inin barış sürecini desteklediği ortaya çıktı"."

31.05.2013 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Mahmut Arslan, "5 aydır ülkede var olan çatışmasızlık ortamı, ülkenin bütün insanlarını memnun etmiştir" dedi.

Grup Başkanı Can Paker ve üyeler, Solakzade Camisi yanındaki çay bahçesinde, cuma namazından çıkan vatandaşlara çözüm süreciyle ilgili bilgi verdi.

Kendisini "MHP'li ve ülkücü" biri olarak tanıtan Vefa Erinkarlı, "Son iki seçimde AK Parti'ye oy verdim. Hükümetten çok memnunum. Ülkemizin gidişatı çok iyi, maddi açıdan da her geçen gün güçlendiğimizi hissediyoruz. Bir markette çalışıyorum, ayda 800 lira maaş alıyorum. Bu yetiyor ancak barış süreciyle ilgili bazı endişelerimiz var. Bizi aydınlatırsanız memnun oluruz" diye konuştu.

Diğer vatandaşlar da sürecin başarıya ulaşması yönünde toplumun beklentisi olduğunu, silahlar sustuğu için çocuklarını askere sevinçle göndereceklerini belirterek, terör örgütü üyelerine yönelik af çıkarılmamasını istedi.

Grup Üyesi Mahmut Arslan ise 30 yıldır süren çatışma ortamının sona ermesi için AK Parti hükümetinin büyük çaba gösterdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Barış ortamını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başlattı. Başkaları istediği için değil, insanların ölmemesi, ülkede barış ve huzur ortamı sağlanması için atılan bu adamları hepimiz destekliyoruz. Bu süreci anlatmak, vatandaşlarımızın aklındaki bazı soruları cevaplamak ve halkı bilgilendirmek için il il geziyoruz. Bu kapsamda Erzurum'a geldik. 5 aydır ülkede var olan çatışmasızlık ortamı, ülkenin bütün insanlarını memnun etmiştir. Bir vatandaşımızın 'artık çocuğumu korkusuzca askere göndereceğim' demesini önemsiyoruz. Yapılan anketlerde, ülke insanının yüzde 81'inin barış sürecini desteklediği ortaya çıktı."

Barış ortamı sağlanması halinde ülke genelinde olduğu gibi özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeni yatırım imkanlarının oluşacağını ve turizim gelirinin artacağını, işsizliğin azalacağını belirten Arslan, "PKK mensuplarının çekilip çekilmediğini MİT ve devletin diğer ilgili kurumları izliyor ama şu anki tespitlere göre, çekilme devam ediyor. Bu süreçte herkes üzerine düşeni yapmalı ki barış ortamı sağlansın" diye konuştu.

Akil İnsanlar Heyeti olarak Erzurum'a AK Parti adına gelmediklerini vurgulayan Arslan, "Biz, aziz milletimiz adına buradayız. Biz, AK Parti adına burada değiliz. Süreçle ilgili endişesi olan vatandaşlarımızı çok iyi anlıyoruz, onlara hak veriyoruz. Bu endişeleri gidermek için buradayız. Halkımızı aydınlatmaya çalışıyoruz, çalışmalarımızı onlara anlatıyoruz" dedi.

Bir vatandaşın, cebinden çıkardığı Türk bayrağını uzatarak, "Bu bayrağı öpmenizi istiyorum" demesi üzerine Arslan, bayrağı öperek vatandaşa verdi.

Bu arada, Adnan Menderes Caddesi'nde toplanan bir grup, heyetin sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yapacağı Müceldili Konağı önüne kadar yürüyerek, tepki amaçlı basın açıklaması yaptı. Uyarıya rağmen dağılmayan grupla polis arasında arbede çıktı. Başına taş isabet eden bir polis yaralandı. - Erzurum

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement