Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Erzurum'da kanaat önderlerini ve bir şehit ailesini ziyaret etti.

01.06.2013 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Erzurum'da kanaat önderlerini ve bir şehit ailesini ziyaret etti.

Kentte programları devam eden Grup Başkanı Can Paker ile başkanvekili Sibel Eraslan, sekreter Ayhan Ogan ile üyeler Abdurrahman Kurt, Mahmut Arslan ve Mehmet Uçum, kentteki kanaat önderlerinden Fahrettin Büyükyıldız ve Ahmet Kırkıncı ve Veli Velioğlu ile bir süre görüştü.

Daha sonra, Eraslan, Ogan, Kurt ve Uçum, Kayakyolu semtinde oturan bir şehit ailesini ziyaret etti.

Oğlu Muhammet Binici'yi Şırnak'ta 2006 yılında çıkan çatışmada şehit veren Abdülrezak Binici, yaptığı konuşmada, Müslüman olan herkesin kardeş olduğunu belirterek, süreci anlamlı bulduğunu söyledi.

Çözüm sürecinin iyi geçtiğini vurgulayan Binici, şöyle devam etti:

"Şükürler olsun güzel bir süreç yaşanıyor. Allah'ımız bir, dinimiz bir, peygamberimiz bir, diyanetimiz bir, bayrağımız bir, kıblemiz bir, ülkemiz bir... Süreç çok iyi oldu. Zaten kardeştik, neden aramıza öyle ikilik girsin ki. Ne var aramızda? Çocukluktan besler, askere gönderirdik. Sağ olarak gönderirdik, ölü olarak gelirdi. İnşallah bu işler hep sona erer."

Oğlunu anlatırkan duygulanan Binici, "Muhammet'im, Şırnak'ta şehit olan 5 askerin arasındaydı, bekardı. Benim 3 oğlum, 5 kızım var. Hepimiz kardeşiz. Ben şehit babası olarak çözüm sürecini destekliyorum. Biz hepimiz kardeşiz, neden ayrılık olsun? Herkes hürdür, serbesttir, kendi başına yaşıyor. Ben farklı ülkelerde de çalıştım. Türk devleti gibi bir ülke yoktur. Neden bir hainlik yapalım, neden ikilik girsin" şeklinde konuştu.

Ongan'ın, "Bir sıkıntınız var mı? Şehit ailelerine bazı haklar tanındı. Onlardan istifade edebiliyor musunuz?" sorusuna baba Binici, "Bizim hakkımızı verdiler. Eksiklik olmadı, sıkıntı olmadı. Allah devletimizi var etsin" dedi.

Anne Nebahat Binici de "Allah kimseye keder vermesin" ifadelerini kullandı. - Ağrı

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement