Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Çözüm Süreci

Cizre Kaymakamı Koca, muhtarlardan sürece destek istedi Koca: "Kardeşin kardeş kanı akıtmasından rant sağlayanlar var" "Bu süreci baltalamak isteyenler hiçbir zaman muvaffak olamayacaktır. Şunu da bilsinler ki tarihin huzurunda o akıtmış oldukları kan ve gözyaşlarında boğulacaklardır"

30.07.2013 06:23

Cizre Kaymakamı Şenol Koca, iftar yemeğinde bir araya geldiği köy muhtarlarına, "Kardeşin kardeş kanı akıtmasından rant sağlayanlar var" dedi.

Koca, Şırnak Baro Lokali'nde köy muhtarları onuruna verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, 30 yıldır yaşanan sıkıntıların bir tarafa konulması, herkesin kendi durumu nasılsa onunla kabul edilmesi ve demokrasinin, hukukun daha ileriye taşınması için bir çözüm süreci başlatıldığını, çözüm sürecinin daha ileriye gitmesi ve sonuca varması için muhtarlardan sürece sahip çıkmasını ve destek olmasını istediklerini söyledi.

Koca, 6-7 aydır devletin yürüttüğü bir çözüm süreci olduğunu ve çözüm süreciyle birlikte bölgede huzur, refah ve ticaretin arttığını kaydetti.

Bu süreçten memnun olmayanların da bulunduğu belirten Kaymakam Koca, "Annelerin, babaların gözyaşları üzerinden kendilerine rant elde etmek isteyenler var. Onun dışında kardeşin kardeşi vurmasından, kardeşin kardeş kanı akıtmasından rant elde etmek isteyenler var" diye konuştu.

Çözüm sürecinin desteklenme oranının Cizre'de yüzde 98'lerde olduğuna dikkati çeken Koca, şunları kaydetti:

"Cizre eğer sürece bu kadar destek veriyorsa, ülkenin diğer yerleri de mutlaka bu kadar destekliyordur. Sadece Cizre için değil, memleketin tamamına huzurun gelmesi için bu şart. Bunun için üzerimize düşen birlik, beraberlik içinde ve uyanık olmaktır. Bu süreci baltalamak isteyenlere, bu sürecin içine fitne ateşi düşürmek isteyenlere müsaade etmedik. Onun için sizlerden isteğimiz sürecin ilerlemesi için dua etmek, kamu görevini yerine getirirken uyanık olmanızdır. Bu süreci baltalamak isteyenler hiçbir zaman muvaffak olamayacaktır. Şunu da bilsinler ki tarihin huzurunda o akıtmış oldukları kan ve gözyaşlarında boğulacaklardır. Sürecin devam etmesinde belki ufak tefek aksaklıklar olacaktır ama bunlar da aşılacaktır. Nihayetinde inşallah bu memleket huzura kavuşacaktır." - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement