Çubuk Belediyesi'nden Öğretmenler Günü'ne Özel Kutlama - Son Dakika
Yerel

Çubuk Belediyesi'nden Öğretmenler Günü'ne Özel Kutlama

Çubuk Belediyesi\'nden Öğretmenler Günü\'ne Özel Kutlama

Çubuk Belediyesi, '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla tarihi Bekir Ağalar Konağı'nda Neşet Ertaş'ın ve Ankara yöresinin türkülerinin seslendirildiği bir konser düzenledi.
Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından '24...

25.11.2013 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çubuk Belediyesi, '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla tarihi Bekir Ağalar Konağı'nda Neşet Ertaş'ın ve Ankara yöresinin türkülerinin seslendirildiği bir konser düzenledi.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından '24 Kasım Öğretmenler Günü' dolayısıyla öğretmenlere özel Türk halk müziği konseri düzenlendi. Tarihi Bekir Ağalar Konağı Kültür Salonu'nda düzenlenen programda öğretmenler gönüllerince eğlendi. Konsere Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Şube Müdürü Abdulbaki Durmaz, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve emekli öğretmenler katıldı. Şef İlkim Eylül İlk yönetiminde çoğunluğu öğretmenlerden oluşan koro, dinleyicilerden tam not aldı. Çubuklu solist Neriman Aydoğan ile birlikte Sevil Aydın, Murta Yüksel, Yahya Özkan, Nesrin Çılkadaroğlu, Saliha Işık, Hasan Savaş, Saliha Arın, Gülcan Yılmaz, Tuncay Erdem ve Mahmure Saadet Saylar'ın yer aldığı koro, gecede Türk müziğinin unutulmaz sesi Neşet Ertaş'tan ve Ankara yöresine ait birbirinden güzel türküler seslendirdi. Gecede Başkan Özden, koro adına Şef İlkim Eylül İlk'e teşekkür plaketi verdi.

Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından tüm öğretmenlere gül dağıtılarak büyük bir jest yapıldığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, aynı zamanda belediye tarafından öğretmenlere özel bir konser verilerek bu yıl farklı bir Öğretmenler Günü kutlandığını belirtti. Öğretmenlere yönelik bu güzel çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Özden'e teşekkür eden Toprak, "Aslında Öğretmenler Günü sadece öğretmenlerin bir gün kıymetinin bilindiği bir gün değildir. Her zaman öğretmenlerin kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Başkanımız hem öğretmenlerin kıymetini biliyor hem de eğitim öğretime her zaman destek veriyor. Ben tüm eğitim camiası adına Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum ve bu tür etkinliklerin bundan sonra da devam etmesini diliyorum" dedi.

Bazı çevreler tarafından bu tür etkinliklerin yadırgandığını söyleyen Başkan Özden ise, "Beraber oynamadığımız zaman, beraber gülmediğimiz zaman, beraber hüzünlenmediğimiz zaman teknolojiye yenilenerek yalnızlığa itiliriz. Birlik olduğumuz zaman, birlikte hareket ettiğimiz zaman bu gün burada olduğu gibi güzellikler ortaya çıkartılır" diye konuştu.

Göreve geldikleri ilk günden bu yana Çubuk'ta eğitime her türlü desteği verdiklerini dile getiren Başkan Özden, "Hakikaten siz bizim için çok özelsiniz. Biz öğretmenlerimizi unutmuyoruz. Sizler bizim başımızın tacısınız. Bu Bekir Ağaların Konağı dün ağaların konağıydı bu gün halkın yani sizlerin konağı oldu. İlçemizde 14 tane bu tarzda yapı vardı. Bunlardan 4 tanesini kamulaştırdık. Bu binayı restore ettirdik şehir müzesi yapacağız, bu tarz etkinlikler için kültü merkeziyapacağız ve yan taraf ise restoran olacak" dedi.

Türkülerimizin bizim değerlerimiz olduğunu kaydeden Başkan Özden, "Türkülerimizin özü güzel, sözü güzel bizim değerlerimiz. Bu gün Allah gani gani rahmet eylesin Neşet Ertaş üstadımızdan türkülerin seslendirildiği bir konser dinledik. O Anadolu insanıydı, güzel insandı, Allah rahmet eylesin. İşte sevgi bu, sevginin dili bu, bu dil kullandığında herkes koro oluyor, güzelliği paylaştıkça da herkes güzel oluyor. Üstadın türkülerini, şarkılarını seslendiren bu koroyu ve şefini de ben yürekten alkışlıyorum ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Gece boyunca öğretmenleri yalnız bırakmayan Başkan Özden, düzenlenen konserde salonu dolduran öğretmenlerle birlikte hep bir ağızdan Neşet Ertaş'ın sevilen türkülerine de eşlik etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuk Belediyesi'nden Öğretmenler Günü'ne Özel Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement