Çubuk'ta Tonlarca Katı Atık Ekonomiye Kazandırıldı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Tonlarca Katı Atık Ekonomiye Kazandırıldı

Çubuk\'ta Tonlarca Katı Atık Ekonomiye Kazandırıldı

Çubuk'ta 5 yılda 201 bin 576 ton çöp toplanırken, 12 bin 100 ton katı atık ve ambalaj da kaynağından ayrıştırılarak yeniden ekonomiye kazandırıldı.

03.02.2014 18:36  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 5 yılda 201 bin 576 ton çöp toplanırken, 12 bin 100 ton katı atık ve ambalajlar da kaynağından ayrıştırılarak yeniden ekonomiye kazandırıldı.

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü katı atık ve ambalajları kaynağından ayrıştırarak yeniden ekonomiye kazandırıyor. Çubuk Belediyesi'nin 2009 yılında 'Katı atık ve ambalajlar çöp değildir. Geleceğimiz için geri dönüştürelim' sloganıyla başlattığı projede, 5 yılda 12 bin 100 ton katı atık ekonomiye kazandırıldı.

Belediyelerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından teşekkür belgesi verilerek diğer belediyelere örnek gösterildiğini hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, göreve geldiklerinde ilk olarak temizlik işlerini modernize ederek, daha etkin hale getirdiklerini söyledi.

Yaptıkları etkin çalışmalarla her yıl toplanan katı atık miktarının arttığını kaydeden Başkan Özden, vatandaşların bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını istedi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 5 yılda 201 bin 576 ton evsel atık toplandığını bilgisini veren Başkan Özden, "Belediye sınırları içerisinde bulunan tüm mahallerimizde çöp toplanmaktadır. Merkez 7 mahallede 106 bin 653 metrekare alanda çöp alınmaktadır. Yine merkezde 44 bin 64 metre kare alan ise elle süpürülmektedir. Yaklaşık 5 yılda 960 adet çöp konteyneri dağıtılmıştır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Tonlarca Katı Atık Ekonomiye Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement