Cüceloğlu, Çukurova Giad'ın Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Cüceloğlu, Çukurova Giad'ın Konuğu Oldu

Cüceloğlu, Çukurova Giad\'ın Konuğu Oldu

İletişim uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, çocukların gelişim sırasında hata yapmamalarının beklenmesinin yanlış kanı olduğunu belirterek, “Hatasız geçen gün öğrenmeden geçen bir gündür.

17.02.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İletişim uzmanı Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, çocukların gelişim sırasında hata yapmamalarının beklenmesinin yanlış kanı olduğunu belirterek, "Hatasız geçen gün öğrenmeden geçen bir gündür. İnsanoğlu hata yaparak öğrenir" dedi.

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Kadın Platformu, bu kez, Adana Final Okulları'nın da desteği ile düzenlediği toplantıda Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu'nu üyelerle buluşturdu. Çukurova GİAD Yönetim Kurulu'nu, Kadın Platformu'nu kurmaları nedeniyle kutlayan Prof. Dr. Cüceloğlu, Adana Final Okulları Tiyatro Salonu'nda yapılan toplantıda, "Nasıl Bir Ana-Babasınız?" konusuna değindi. Yaşadığı bazı olaylardan örnekler veren Prof. Dr. Cüceloğlu, anlatımları sırasında dinleyicileri güldürürken düşünmeye yönlendirdi.

Anne ve babaların, çocuklarını büyütürken korkuları ve umutları bulunduğunu kaydeden, çocukların yaşadıkları ve onlara göre çok büyük bir olay olarak görülen olayların önemsenmesi gerektiğini belirten Prof. Cüceloğlu, çocukları hesaba almayan bir toplumun gelişemeyeceğini savundu.

Korku ve umutlar içerisinde bazen ailelerin çocukların hata yapmasına dahi izin veremediğine dikkat çeken Prof. Cüceloğlu, "Çocuğunuzun hiç hata yapmasına izin vermezsiniz. Hata yaptığında telaşlanırsınız. Peki sonucunda ne olur? Çocuk hata yapmaktan korkar hale gelir. Hata yapan da güçlü olmaz. Sürekli onu takip etmek, hata yapmamasını istemek yanlış. Hatasız geçen gün öğrenmeden geçen bir gündür. En çok hata yapan en çok kazanır. Çocuğunuz hata yapmıyorsa sizde bir aksaklık var demektir. İnsanoğlu hata yaparak öğrenir, hata yapmaktan korkan gelişemez" diye konuştu.

Prof. Dr. Cüceloğlu'na verdiği bilgiler için teşekkür eden Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, çocukların bir ülkenin geleceğinde önemli bireyler olduğunu, bu noktada, onların gelişiminde her ince detayın düşünülmesi ve onlara önem verilmesi gerektiğini, Prof. Dr. Cüceloğlu'nun verdiği bilgilerin de anne-babalara rehber olacağını söyledi.

Sakarya, toplantıyı düzenleyen Çukurova GİAD Kadın Platformu'na, destek veren Adana Final Okulları ile üyeleri Fikri Oğuzhan Ertem'e teşekkür etti.

Sakarya, günün anısına Prof. Dr. Cüceloğlu'na teşekkür plaketi verdi. Kadın Platformu'ndan Gonca Saygılı, Zehra Sakarya ve Canan Çerçer de, gömlek üzerine sürekli süveter giymesiyle tanınan Cüceloğlu'na süveter hediye etti, Utku Özalp de, Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem'e çiçek takdim etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cüceloğlu, Çukurova Giad'ın Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement