Cumhuriyet'e "Sanat"Lı Kutlama - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet'e "Sanat"Lı Kutlama

Cumhuriyet\'e "Sanat"Lı Kutlama

Cumhuriyet'in 90.kuruluş yıldönümü nedeniyle Yenimahalle Belediyesi'nin katkılarıyla Çayyolu Platformu tarafından 5.Sanat Festivali düzenlendi.

29.10.2013 11:36

Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle Yenimahalle Belediyesi'nin katkılarıyla Çayyolu Platformu tarafından 5. Sanat Festivali düzenlendi.

Yenimahalle Belediyesi'nin katkılarıyla Çayyolu Platformu, Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle '5'inci Sanat Festivali' düzenledi. Cumhuriyet Bayramı'nın bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacağı festival "Sanat" isimli tiyatro oyunu ile başladı.

Çayyolu Cüneyt Gökçen Sahnesi'nde düzenlenen oyunu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar ile birlikte izledi.

Oyun öncesinde bir konuşma yapan Yaşar, Cumhuriyet'e ve değerlerine sahip çıkmanın tüm bireylerin birincil sorumluluğu olduğunu ifade ederek, "Cumhuriyet'in kurulduğu günden bugüne Türkiye'yi hangi noktalara taşıdığını hepimiz biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e ve onun değerlerine inandık. Cumhuriyet ülkemize güç kattı. Ülkemizi İslam ülkeleri arasında farklı bir noktaya taşıdı. Cumhuriyet sayesinde üreten bir toplum oluştu. Cumhuriyet Bayramlarını, 19 Mayısları, 23 Nisanları yok sayanlar olsa da bizler, bu bayramlara sonsuza dek sahip çıkacağız. Cumhuriyet'i 90 yıl nasıl yaşattıysak nice 90 yıllar daha böyle yaşatmaya devam edeceğiz. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

Çayyolu Platformu Başkanı İlhan Tezel ise sanatın toplumlar için önemine değinerek, Çayyolu Platformu'na destek veren Başkan Yaşar'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ünlü oyuncular Hakan Gerçek, Bekir Aksoy ve Rüzgar Aksoy'un rol aldığı tek perdelik "Sanat" isimli oyun izleyicisiyle buluştu.

Fransız Yazar Yasmina Reza'nın başından geçen bir olay sonucu kaleme aldığı oyun, izleyicilere kahkaha dolu bir akşam yaşattı. Türkçeye Gencay Gür'ün çevirdiği oyunu, Atilla Şendil yönetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet'e 'Sanat'Lı Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement