Urla'da Cumhuriyetin 90. Yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Urla'da Cumhuriyetin 90. Yılı Kutlandı

Urla\'da Cumhuriyetin 90. Yılı Kutlandı

Urla'da Cumhuriyetin 90. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

29.10.2013 13:51  Güncelleme: 13:53

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "En büyük eserimdir" dediği Cumhuriyetimizin 90. yılı etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın'ın makamında kutlamaları kabul etmesiyle başladı. Urla 12 Eylül Stadyumundaki kutlamalar Urla'daki tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile yapıldı. Stadyumdaki kutlamalar Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı vekili Alb. F. Ahmet Aytaç ve Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ve ardından saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın yaptı. Öğrencilerin "Cumhuriyet" ile ilgili şiirler okunmasıyla devam eden törende Urla Halk Eğitimi Merkezi Halkoyunları ekibinin folklor gösterilerinin ardından Cumhuriyetimizin 90. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cumhuriyetimizin 90. yılı kutlamaları tören geçişi ile sona erdi.

CUMHURİYET BALOSU DÜZENLENDİ

Cumhuriyetin 90. Yıldönümü dolayısıyla Urla Belediyesi'nce Cumhuriyet Balosu düzenlendi. 30 Ekim Çarşamba günü saat 19.00'da Urla eski Tamirhane Binası'nda gerçekleştirilecek Cumhuriyet Balosu'na tüm Urla halkı davet edildi.

Cumhuriyetimizin 90. Yılı dolayısıyla tüm vatandaşların bayramını kutlayan Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, "Her zorluğumuzu laik demokratik Cumhuriyetten ve Atatürk'ün aydınlık yolundan sapmaksızın aşacağımıza inancımla Cumhuriyetimizin 90. yıldönümünü kutluyor, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyorum" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Urla Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Resimleri Sergisi ve stantlar açtı. Büyük ilgi gören etkinlik kapsamında yazar ve şairler Ali Rıza Duran, Ali İhsan Korur, Ercan Kızılay, Ferhat İşlek, Refik Uğur ve İlter Ayata okurlarıyla buluşup kitaplarını imzaladılar. Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu da stantları ve Atatürk Resimleri sergisini ziyaret etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'da Cumhuriyetin 90. Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement