Darende'de 180 Bin Kişiye Tedavi Hizmeti Verildi - Son Dakika
Yerel

Darende'de 180 Bin Kişiye Tedavi Hizmeti Verildi

Malatya'nın Darende ilçesinde, 2011 yılında 180 bin kişiye tedavi hizmeti verildi.

02.01.2012 15:00

Malatya'nın Darende ilçesinde, 2011 yılında 180 bin kişiye tedavi hizmeti verildi.

Darende Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Serdar Deveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılına ilişkin sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Deveci, Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'nde 140 bin 123 kişiye, ilçedeki Aile Sağlığı Merkezlerinde de 40 bin kişiye olmak üzere toplam 180 bin kişiye tedavi hizmeti verildiğini bildirdi.

Deveci, 2006 yılı Kasım ayında faaliyete geçen Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ndeki uzman doktor sayısının yeni atamalarla 15'e yükseldiğini ifade ederek, vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanması için yoğun çaba sarf edildiğini belirtti.

Fiziki imkanlarının yanı sıra yatak kapasitesi artırılan hastaneden Darende ve etrafındaki ilçelerde yaşayan vatandaşların da yararlandığını anımsatan Deveci, artan uzman hekim sayısına bağlı olarak hastanede heyet raporlarının da verilmeye başlandığını söyledi.

Deveci, şunları kaydetti:

"Yıl içerisinde Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ne 140 bin 123 kişi başvurmuş, bunlardan 2 bin 671'inin yatarak tedavileri tamamlanmıştır. Yine yıl içerisinde hastanemizdeki çeşitli branşlarda bin 233 ameliyat gerçekleştirilmiştir. 264 doğum yaptırılan hastanemizde ayrıca fizik tedavi ve rehabilitasyon salonu hizmete sunulmuştur. Kemik dansitometre ve mamografi cihazları kullanılarak ölçümler yapılmaktadır. Hekimlerimizce yıl içerisinde 36 hastaya evde bakım hizmeti verilmiş, 112 ambulanslarımız da bin 156 vakaya müdahale etmiştir."

Belde ve köylerde yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha etkin yararlanması adına ilçe merkezi ve beldelerde faaliyet gösteren Aile Sağlığı Merkezlerinde yıl içerisinde ise 40 bine yakın muayene yapıldığını dile getiren Deveci, Darende Aile Sağlığı Merkezi'nde 4, Balaban beldesinde 2, Ilıca ve Ayvalı beldelerindeki Aile Sağlığı Merkezlerinde ise birer aile hekiminin görev yaptığını, mobil hizmet ile de vatandaşın ayağına gidildiğini sözlerine ekledi.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Darende'de 180 Bin Kişiye Tedavi Hizmeti Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement