Darp Eden Korumalardan Çok 'Kralcılar' - Son Dakika
Yerel

Darp Eden Korumalardan Çok 'Kralcılar'

Darp Eden Korumalardan Çok \'Kralcılar\'

Şanlıurfa'da köylülerin Bakan Çelik'in korumaları tarafından darp edildiği iddialarının altındaki gerçek ortaya çıktı.

04.03.2014 11:38  Güncelleme: 11:51

Salı gününden bu yana seçim bölgesi Şanlıurfa'da bulunan Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Faruk Çelik, pazar günü öğleden sonra beraberindeki AK Parti belediye başkan adayları ve diğer partililerle birlikte merkeze bağlı Hamurkesen Köyü'ne gitti. Bakan Çelik, yapacakları miting öncesi köy odasında muhtar ve köyün ileri gelenleriyle görüşürken sorunlarını iletmek isteyen bazı köylüler de odaya girmek istedi. Ancak korumalar köylülerin görüşme talebini henüz kapıdayken geri çevirdi. Bu duruma öfkelenen görüşme talebinde bulunan köylülerle korumalar arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Bunu gören diğer köylüler de devreye girerek, korumalardan kurtulan köylüleri kendileri darp etmeye başladı. Görüşme talebinde bulunan köylüler sağduyulu vatandaşların ve jandarmanın araya girmesi ile son anda linç edilmekten kurtuldu.

"Bakan korumaları köylüleri darp etti" şeklindeki haberlerin iki gündür ulusal gündemde de yer alması üzerine AK Parti il teşkilatının yetkilileri birer basın açıklaması yaptı. AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, korumaların darp ettiği yönündeki haberleri asılsız bulurken, İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Düşünür ise olayın uzaktan yakından korumalarla alakası olmadığını öne sürdü.

EĞİLMEZ: BAKANIMIZ HERKESLE GÖRÜŞÜYOR
Haberlerin düzeltilmesini beklediklerini belirten Eğilmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yerel ve ulusal basında yer alan bir haber; güya Bakanımızın korumaları ile vatandaşlar arasında bir arbede çıktığı, yumruklaşma olduğu noktasında tamamen asılsız bir haber. Aslında haberin kendisine bakıldığında, görüntülere baktığınızda köylüler kendi aralarında küçük bir sürtüşme olduğu, kavga olduğu görülmekte ve orada Sayın Bakanımızın hiçbir korumalarının olmadığı açık ve net bir şekilde görülmekte. Biz bu tür haberlerin, yayınların doğru olmadığı, bu haberi yapan arkadaşların da haberlerini düzeltmesini istiyoruz. Bu konuda diyeceklerimiz şudur; Sayın Bakanımızın korumaları ile vatandaşlarımızın herhangi bir sürtüşmesi olmamış, herhangi bir yumruklaşma da olmamış, tamamen asılsız, masa başı, uydurma bir haberdir. Sayın Bakanımız üç yıldır Urfa'dadır ve herkesle görüşmekte, görüşmek isteyen, talep eden herkesle görüşmektedir. Bahsedilen olaylar kesinlikle doğru değildir. Kaldı ki; Sayın Bakanımızla bütün programlarda halkın içerisinde olduğunu gözlemliyoruz. Bu asılsız bir haberdir. Ben; bu konuda haberci arkadaşların daha dikkatli olmalarını rica ediyorum."

DÜŞÜNÜR: GRUP KENDİ ARASINDA YUMRUKLAŞTI
Düşünür ise, "Bilindiği gibi, seçim bölgesi olan Şanlıurfa'da gerek seçim çalışmalarını yürütmek ve gerekse 9 Mart 2014 günü Suruç Sulama Tüneli ve bazı açılışlar yapmak üzere Şanlıurfa'ya gelecek olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan öncesi hazırlıkları yerinde görmek maksadıyla birkaç gündür Şanlıurfa'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) olarak yapılan programlar çerçevesinde ilimizde gezi ve incelemelerini sürdürmektedir." dedi.

Oda da yer olmadığı için vatandaşların içeriye alınmadığına değinen Düşünür, sözlerini şöyle tamamladı: "İşte bu programlar çerçevesinde, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Celalettin Güvenç ile birlikte, merkeze bağlı Hamurkesen (Mahallesi) köyünde düzenlenen miting öncesinde, Bakanımız Faruk Çelik'in Köy Odasına geçerek miting öncesi biraz dinlenmesi, Muhtarlar ve ileri gelenlerle sohbeti sırasında bir gurup köy sakinlerinin içeri girmek istemeleri üzerine, korumalar tarafından odada yer olmadığı ve çıkıp konuşma yapacağının belirtilmesi üzerine, içeri girmek isteyen gurup kendi arasında tartışmış ve yumruklaşmışlardır. Meydana gelen olay da; Bakan Korumaları tarafında değil, orada bulunan köylü vatandaşlar tarafından araya girilerek sakinleştirilmiş, daha sonra Bakanımızın köy sakinlerine hitab etmesi sırasında da her hangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Darp Eden Korumalardan Çok 'Kralcılar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement