Demrem Konutlarında Yıkılma Tehlikesi - Son Dakika
Yerel

Demrem Konutlarında Yıkılma Tehlikesi

Demrem Konutlarında Yıkılma Tehlikesi

Muş’ta yaptırılan üç katlı deprem konutlarında çatlakların meydana gelmesi ve balkonlarının çökmesi vatandaşları tedirgin etti.

02.02.2016 15:19

Muş'ta yaptırılan üç katlı deprem konutlarında çatlakların meydana gelmesi ve balkonlarının çökmesi vatandaşları tedirgin etti.

Varto depreminden sonra Zafer Mahallesi'nde yaptırılarak hak sahiplerine teslim edilen konutlarda meydana gelen çatlaklar ve balkonların düşmesi korkuya neden oldu. Birçok binada çürüme ve büyük çatlaklar meydana geldiğini belirten Zafer Mahallesi Muhtarı Büryedin Alkan, evlerin bir gün vatandaşların başına yıkılacağından endişe ettiğini söyledi. Özellikle balkonların çöktüğünü ve alt katların duvarlarında büyük çatlakların meydana geldiğinin altını çizen Muhtar Alkan, 1966 yılında yapılan konutların yıkılmak üzere olduğunu ve konutların oturulmaz hale geldiğini ifade etti. Binalarda oturanların birçoğunun bir gün evlerin başlarına yıkılması korkusu yaşadıklarını kaydeden Alkan, "1966 Varto depreminde evleri yıkılan hak sahiplerine yapılan konutların ömrü bitmiştir. Konutlarda çatlaklar oluşmuş, balkonları en ufak bir ağırlıkta yakılıyor. Burada herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan ilgililer tarafından yardımcı olmalarını bekliyoruz. Vatandaş bu konuda haklı olarak beni hedef alıyor. Defalarca yaptığım müracaatlarda bugüne kadar olumlu bir sonuç alamadım" dedi.

Belediyenin bir an önce bunun için önlem alması gerektiğini vurgulayan Muhtar Alkan, "Kat kararı çıktığı takdirde vatandaş herhangi bir müteahhitle anlaşma sağlayacak. Bizin en büyük sıkıntımız kararın çıkmamasıdır. Karar çıktığı zaman ya müteahhitle anlaşma sağlanacak ya da TOKİ ile. Ama öyle gözüküyor ki herhangi bir müteahhitle yapılabilir. Yeter ki belediyeden bir an önce kat kararı çıksın" ifadelerini kullandı.

1996 depreminde sonra hak sahibi olarak kendisine yapılan konutta oturduğunu ve konutun birçok yerinde çatlaklar meydana geldiği için başlarına bir gün yılacak korkusu yaşadıklarını belirten Selahattin Özkan ise, "Yetkililerin bu konuda vatandaşa yardımcı olmaları gerekiyor. Bu konuda tedirgin durumdayız. Bir gün deprem olsa bunun hesabını kimse veremez" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demrem Konutlarında Yıkılma Tehlikesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement