Depremin vurduğu Hatay'da şaşırtan görüntü: Refüjü kıraathane yaptılar - Son Dakika
Yerel

Depremin vurduğu Hatay'da şaşırtan görüntü: Refüjü kıraathane yaptılar

Depremin vurduğu Hatay'da şaşırtan görüntü: Refüjü kıraathane yaptılar Depremden en çok etkilenen şehirlerden olan Hatay'da iş yerini kaybeden bir esnaf, kıraathanesini refüje taşıdı.

11.03.2023 11:29  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Depremin vurduğu Hatay'da şaşırtan görüntü: Refüjü kıraathane yaptılar

HATAY - Depremden en çok etkilenen şehirlerden olan Hatay'da iş yerini kaybeden bir esnaf, kıraathanesini refüje taşıdı. Vatandaşlar bu manzarayı ilk başta şaşkınlıkla karşılasa da, verilen hizmetten memnun olduklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay'da iş yerini kaybeden bir esnaf ilginç bir olaya imza attı. Hassa'nın Aktepe Mahallesi'nde kıraathane işleten Can Çebişli, depremde kullanılamaz hale gelen iş yerini refüje taşıyarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Yolun ortasına kurulan kıraathaneyi görenler ilk başta şaşkınlıkla karşılasa da zamanla herkes bu görüntüye alıştı ve mekan doldu.Kıraathanenin içine televizyon da koyan Çebişli, halkın tepkisinin çok iyi olduğunu, bu sayede normalleşmeye katkı sağladığını söyledi.

"Çaylarımızı içiyor, milletle oturup kalkıyoruz"

Verilen hizmetten son derece memnun olduğunu belirten bir vatandaşlar, "Çok güzel oldu. Burada televizyonda haber seyrediyoruz. Çaylarımızı içiyor, milletle oturup kalkıyoruz. Kıraathaneler kapalı, burada oturup zaman geçiriyoruz" dedi.

Günün yorgunluğunu refüje kurulan kıraathaneye gelerek attığını söyleyen bir vatandaş ise, "İşten geldik burada çay içiyoruz, sohbet ediyoruz. Ne yapalım, artık binalardan korkuyoruz. Evlere de giremiyoruz. Çadırı da sadece yatmak için kullanıyoruz. Barınacak yerler sıkıntı artık" diye konuştu.

Acılarını bir an olsun unutmak için buraya geldiğini dile getiren bir başka vatandaş ise, "Acımız çok büyük, milletimizi kaybettik. O yüzden kafalarımızı toparlamaya çalışıyoruz. Böyle refüjlere, kalabalıklara geliyoruz. Eşe, dosta, kalan arkadaşlarımıza sağlık sıhhat diliyoruz. Rabbim İnşallah bir daha böyle bir şeyle sınamasın. Depremden kaçtık, buralara çadırlar kurduk, oturduk. Görmediğimiz arkadaşlarımızla birleştik, o da büyük bir mutluluk. Kalan arkadaşlarımızı görüyoruz, vaktimizi geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

"Aktepe'de normalleşmeyi daha çok hızlandırdım"

Refüje kıraathane açan Can Çebişli, "İş yerim hasar gördüğü için mecbur kaldım, refüje geldim. İnsanlar mağdur olduğu için onların mağduriyetini gideriyorum. Depremin üçüncü gününden itibaren insanlara hizmet veriyorum. Yağmur çamur demeden dışarıdan gelen bütün insanlara da yardımcı oluyorum. Çayları ücretsiz veriyorum. Halkın tepkisi çok olumlu. Aktepe'de normalleşmeyi daha çok hızlandırdım. İnsanlar görünce çok şaşırıyor, bulamadıkları hizmeti gördüklerini söylüyorlar. Çünkü insanların evi yok, çadırda televizyonları yok" ifadelerini kullandı.

Depremin vurduğu Hatay\'da şaşırtan görüntü: Refüjü kıraathane yaptılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Depremin vurduğu Hatay'da şaşırtan görüntü: Refüjü kıraathane yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement