Dicle Üniversitesi (DÜ) tarafından "Ülkemizde Araştırma Görevliliği Süreci" konulu bir konferans düzenlendi. Kongre merkezinde gerçekleşen konferans ile Araştırma Görevliliği sürecinde yapılması gerekenler anlatıldı.
Araştırma Görevlisi Seçil Yalaz Toprak tarafından verilen konferansta "Öğretim Yardımcıları" genel başlığı altında geçen araştırma görevliliğinin, ÖYP usulü yada Cari usül kapsamında alındığını söyledi.
Araştırma Görevlisi alımlarında Ales puanının yüzde 60 ve dil puanının yüzde 40 olarak hesaplandığını, mesleğe artan talepten dolayı yeterli İngilizce ve Ales puanlarının olmasının gerekliliğini belirten Toprak, "Araştırma Görevlisi olarak alanınız da ilgili ve bilgili olmalısınız" dedi.
Araştırma görevlisi olmak için üniversite yıllarından başlamak üzere kendi bölümünüzde başarılı bir performans sergilemeli ve derslerinizi yüksek seviyede tutmalısınız" diyen Toprak, "Araştırma görevlisi demek, geleceğin doçent ve profesörü demektir. Araştırma görevlisi akademik kariyer yapmak isteyenlere yüksek lisans ve doktora sürecinde yapılan bir katkı gibi düşünülebilir. Yani sizden beklenen, ömür boyu araştırma görevlisi olarak kalmanız değildir. Bu ilerleme de akademik olarak kendi alanınızda kendinizi yetiştirmenize ve önce yüksek lisans, sonra doktora eğitimini tamamlamanıza bağlıdır" dedi.
Son Dakika › Yerel › Dicle'de Araştırma Görevliliği Süreci - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?