Didim'de Gönüllüler Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Didim'de Gönüllüler Bir Araya Geldi

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği (DİYED) bünyesinde oluşturulan 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumu büyüyor.

12.01.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği (DİYED) bünyesinde oluşturulan 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumu büyüyor.

Bu yıl  3. kez düzenlenen 1001 Sevgi Gönüllüleri toplantısına çok sayıda gönüllü ile Didim'de yaşayan Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu üyesi yabancılar katıldı.

Didim Kent Konseyi Sekreteri Şebnem Öztezel, toplantıda, ilçede oluşturulacak engelliler parkı hakkında bilgi verdi. Çağrı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi karşısında bulunan Didim Belediyesi'ne ait yeşil alana engelliler parkı inşa edileceğini belirten Öztezel, yapılacak olan parkta, engelliler için çeşitli jimnastik aletleri, oyun grupları ve kapalı fitness ünitesi ile kamelyalar olacağını söyledi.

Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu Temsilcisi Lyne Cole ise bir arada olmanın önemine değinerek, "Bizler Didim'de yaşayan yabancılar olarak 2 yıl önce Didim Kent Konseyi bünyesinde gönüllüler çalışma grubunu başlattık. Bugüne kadar akülü tekerlekli sandalyeler, ortopedik yataklar verdik, lösemili hastalıklı çocuklara ve dar gelirli ailelere yardımlarda bulunduk" dedi.

Cole, Didim Kent Konseyi Gönüllüler Çalışma Grubu olarak 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumuna da 27 bin lira bağışta bulunduklarını açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü Çocuk Gelişim Uzmanı Dr. Selvinaz Saçan ise bakanlığın gönül elçiliği projesi hakkında bilgi  verdi.

DİYED bünyesinde oluşturulan 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumuna katılan herkesin birer gönül elçisi olduğunu dile getiren Saçan, "Kültürel farklılıkları gidererek bir arada olmakta gönül birlikteliği. Bunun en güzel örneği de Didim'deki bu toplantı. Gönüllülük, paylaşmaktır. Bir yiyeceği, insanın acısını ve sevincini paylaşmak da gönüllülüktür. Sevinçlerimiz paylaşılınca artıyor, üzüntülerimiz ise paylaşılınca azalıyor" ifadelerini kullandı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Didim'de Gönüllüler Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement