Didim'de Okul Başkanları İlçe Temsilcisini Seçti - Son Dakika
Yerel

Didim'de Okul Başkanları İlçe Temsilcisini Seçti

Didim\'de Okul Başkanları İlçe Temsilcisini Seçti

Demokrasi Eğitim ve Okul Meclisleri projesi kapsamında Didim'deki Okulların Başkanları, İlçe Temsilciliği seçimi için sandık başına gitti.10 adayın yarıştığı İlçe Temsilciliğini en yüksek oyu alan Didim Anadolu Lisesinden Yusuf Durmuş...

28.11.2012 10:53

Demokrasi Eğitim ve Okul Meclisleri projesi kapsamında Didim'deki Okulların Başkanları, İlçe Temsilciliği seçimi için sandık başına gitti. 10 adayın yarıştığı İlçe Temsilciliğini en yüksek oyu alan Didim Anadolu Lisesinden Yusuf Durmuş seçildi.

T.B.M.M ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2004 yılında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen "Demokrasi Eğitim ve Okul Meclisleri projesi" kapsamında Didim'deki Okulların Başkanları, İlçe Temsilciliği seçimi için sandık başına gitti. Esra Karakaya Anadolu Lisesinde yapılan seçimlere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Şube Müdürü Mehmet Çoban, Okul yöneticileri ile okul başkanları katıldı. Seçim öncesinde İlçe Temsilciliğine aday olan 10 aday birer konuşma yaparak seçmenlerden oy istedi.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. 2 Okul temsilcisinin gelmediği 2 kişinin de raporlu olarak katılmadığı seçimlerde 26 kişi oy kullandı. Yapılan seçim sonucunda Didim Anadolu Lisesinden Yusuf Durmuş 22 oy alarak İlçe Temsilciliğine seçilirkeni Atatürk İlköğretim okulundan Kübra Akaya 19, Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Meslek ve Turizm Meslek Lisesinden Gamze Varlı 16, Valiler İlköğretim Okulundan Ceren Maldır 16 ve Selçuk Özsoy Meslek Lisesinden Mehmet Erkek 12 oy alarak İlçe Temsilciliğinin 5 kişilik yönetiminde yer aldı.

Seçimler sonunda öğrencilere ve yeni seçilen Okul İlçe Temsilcilerine seslenen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Çoban "Sizler okullarından okul başkanı olarak buraya geldiniz. Burada yapılan demokratik seçim sonucunda yeni ilçe temsilciliğimizi seçtik. Bu arkadaşlarımız bizi Aydın'da temsil edecek. İlçemizi iyi bir şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Seçilen arkadaşları kutluyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Okul Başkanları İlçe Temsilcisini Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement