Didim'de Turizm Sezonu Değerlendirildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Didim'de Turizm Sezonu Değerlendirildi

08.08.2012 09:46

Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği (DİTAB), turizm sezonunu değerlendirdi.

Didim Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği (DİTAB), turizm sezonunu değerlendirdi.

DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, birliğin turizm danışmanı Hikmet Atilla ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Didim olarak iyi bir turizm sezonu geçirdiklerini belirtti.

İlçemizdeki nitelikli tesislerin tamamının dolu olduğunu kaydeden Bankoğlu, turizmde fiyat rekabetinden çok hizmet rekabeti ile öne çıkılması gerektiğini ifade etti.

Bankoğlu, birlik faaliyetleri hakkında da bilgi vererek, fuarlara katılarak ilçenin tanıtımını yapmayı sürdürdüklerini belirtti. Bu sezon öncesi 7 yurtdışı fuarına katıldıklarını, gelecek sezon için de 10 yurtdışı fuarına katılmayı planladıklarını kaydeden Bankoğlu, bu noktada fuara katılım ücretleri açısından ise üye aidatlarının yatırılmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını, üye turizmcilerden bu konuda hassasiyet beklediklerini söyledi.

DİTAB Turizm Danışmanı Hikmet Atilla ise Ramazan dolayısıyla Didim'deki turizm hareketliliğinde çok fazla düşüş yaşanmadığını belirterek, "İlk hafta yüzde 15'lik azalma yaşandı, fakat sonradan tekrar toparlandı. Şimdi nitelikli tesisler ve yenilenen tesisler dolu, sıkıntı yok. Sıkıntı sadece nitelikli olmayan tesislerde var" dedi.

Muhabir: Bahri Aşık/ Suat Deniz/ Binnaz Ersoy

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Didim'de Turizm Sezonu Değerlendirildi - Son Dakika


Advertisement