Diriliş 1915 Çanakkale' Şiir Yarışması - Son Dakika
Yerel

Diriliş 1915 Çanakkale' Şiir Yarışması

Diriliş 1915 Çanakkale\' Şiir Yarışması

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın, genç nesillere Çanakkale ruhunu aşılamak için ‘Diriliş 1915 Çanakkale’ konulu şiir yarışması düzenleyeceklerini söyledi.

07.01.2014 16:21

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın, genç nesillere Çanakkale ruhunu aşılamak için 'Diriliş 1915 Çanakkale' konulu şiir yarışması düzenleyeceklerini söyledi.

Hunat Kültür ve Sanat Merkezi'nde basın açıklaması düzenleyen Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın, genç nesillere Çanakkale ruhunu aşılamak ve Kayseri'de yeni bir heyecan yaşatmak için 'Diriliş 1915 Çanakkale' konulu şiir yarışması düzenleyeceklerini söyledi. Aydın, "Kayseri Halk ozanları Kültür Derneği olarak amacımız uluslararası Çanakkale ruhunu yeniden gündeme getirebilmek, yeniden yaşatabilmektir. Bazı eserlerimiz sadece kitaplar da kalmıştır. Yeni neslimizde açıp okumaktan aciz durumdadırlar. Bizde yeni yetenekler keşfetmek için, yeni heyecanlar yaratmak için Kayserimizi kültürel alanda yeniden kazandırabilmek için ekibimizle beraber yeni bir çalışma başlattık. Yeni çalışmamızın üzerinde çalışarak meydana çıkarttık. Projede ki amacımız Çanakkale ruhunun yeniden canlandırılmasını, Çanakkale geçilmez diyen atalarımızı yad etmek ve Çanakkale ruhunu gençlere aşılamaktır" ifadelerini kullandı.

Aydın ayrıca, yarışmaya katılmak isteyen kişilerin 10 Nisan'a kadar şiirlerini elden, posta yolu ile veya www.kayserihalkozanları.org.tr adresine göndermeleri gerektiğini sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diriliş 1915 Çanakkale' Şiir Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement