Diyabetli Çocuklar Kampı Yarın Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Diyabetli Çocuklar Kampı Yarın Başlıyor

Diyabetli Çocuklar Kampı Yarın Başlıyor

Diyarbakır Diyabetli Çocuklar Kampı, 12-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek.

11.08.2012 19:48

Diyarbakır Diyabetli Çocuklar Kampı, 12-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hazar Gölü Çocuk Yaz Kampı'na Adana, Bingöl, Siirt, Mardin, Cizre, Silopi, Siverek, Midyat, Elbistan, Silvan, Ergani, Bismil, Hani, Eğil, Kocaköy ve Batman'dan 10-18 yaşları arasında 65 diyabet hastası çocuk katılacak. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Şükrü Hatun ile Diyarbakır Çocuk Hastanesi Çocuk Endokrin Kliniği Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Nuri Özbek, konuya ilişkin bilgilendirme toplantısı yaptı. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'daki toplantıya kampta görev alacak sorumlular, gönüllü öğrenciler, diyabetli çocuklar ve aileleri katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Şükrü Hatun, Türkiye'de her yıl bin 700 kadar çocuğun diyabet tanısı aldığını ve tahminen 20 bin çocuğun diyabet hastası olarak yaşamını sürdürdüğünü, bölgedeki diyabetli çocuk sayısının ise bin 500 olarak tahmin edildiğini söyledi. Kampın, Çocukluk Çağı Diyabet Programı çerçevesinde diyabet hastası çocukların eğitim ve bakımlarını geliştirmek amacıyla düzenlendiğini söyleyen Hatun, "Kampta eğitim, temel konuların anlatılması yanında grup çalışmaları ve kamp içindeki deneyim paylaşımı ile yapılacak. Eğitim saatleri dışındaki zamanlarda yüzme başta olmak üzere çeşitli spor, oyun, kurslar, eğlence ve sanat aktiviteleri düzenlenecek" dedi. Hatun, esas amaçlarının diyabetli çocukların yaşam güçlerini arttırmak olduğunu ifade ederek, kampa verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muazzez Onuk Özder ise, geçen yıl ilki yapılan kampta iyi bir deneyim yaşandığını, çocuklarda özellikle sağlık konusunda özyeterliliğinin oluştuğunu gözlemlediklerini söyledi. Kampın bu yıl daha nitelikli olacağını ifade eden Özder, kamptaki çocukların ilerde diğer diyabetli çocuklara abi ve ablalık yapacak şekilde yetişmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Kampta öğretim üyelerinin sorumluluğunda çocuk hekimleri, diyetisyenler, diyabet hemşireleri, psikologlar ve aktivite liderleri ile 6'sı Büyükşehir Belediyesi çalışanı olmak üzere 35 kişilik bir ekip görev yapacak. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyabetli Çocuklar Kampı Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement