Diyarbakır'da Bisiklet Teslim Töreni Yapıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Diyarbakır'da Bisiklet Teslim Töreni Yapıldı

Diyarbakır\'da Bisiklet Teslim Töreni Yapıldı
25.12.2015 20:58  Güncelleme: 16:33

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce alınan 550 adet bisiklet ve kaskın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uygun gördüğü 22 okula verilmek üzere tören düzenlendi.

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" çerçevesinde fiziksel aktiviteyi teşvik amacıyla bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için hazırlanan proje kapsamında çeşitli hedef gruplara bisiklet dağıtımı yoluyla hareketli hayat tarzının benimsetilmesi hedeflendi.


Bu hedef doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli spor dersini veren ve/veya "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullarda bisiklet dağıtımı yapılıyor. Bu çerçevede öğrenciler tarafından kullanılmak üzere Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında alınan bisikletler için tören düzenlendi.


İ.M.K.B 75.Yıl Yatılı Böl. Ortaokulu Spor Salonunda düzenlenen törene, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Dr. Murat Koç, Dr. Seyfettin Sarıbaş ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Ferah Gören, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Atlı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zülküf Yaman, İ.M.K. B 75.Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Hasan İkrim ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları katıldı. Törende 550 bisiklet ile 550 kask Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilirken, bisikletlerin önümüzdeki günlerde Müdüklükçe belirlenen 22 okula dağıtımı yapılacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Bisiklet Teslim Töreni Yapıldı - Son Dakika


Advertisement