Diyarbakır'da, Ev Kadınlarının Hakları Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da, Ev Kadınlarının Hakları Tartışıldı

Sivil Toplum Örgütleri Arasında Diyaloğun Geliştirilmesi programı kapsamında "Ev Eksenli Çalışan Kadınların Sosyal Haklarının Geliştirilmesi Projesi" farkındalık toplantısı yapıldı.

11.06.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivil Toplum Örgütleri Arasında Diyaloğun Geliştirilmesi programı kapsamında "Ev Eksenli Çalışan Kadınların Sosyal Haklarının Geliştirilmesi Projesi" farkındalık toplantısı yapıldı.

Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKSAM) tarafından düzenlenen toplantıda, ev kadınlarının şartları tartışıldı.

Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Sosyal Haklar Derneği (EVÇAD) Başkanı Aycan Cankurt, toplantıda yaptığı konuşmada, ev eksenli çalışan kadınların emeğinin görünür kılınmasına ve sosyal haklarının geliştirilmesine katkı sunma amacında olduklarını belirtti.

DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Nuriye Mete de, ülkelerin kalkınmışlık düzeylerinin kadınların işgücüne katılımı ile doğru orantılı olduğunu kaydetti.

Mete, şöyle dedi:

"Kadınların işgücüne katılım ve istihdam oranlarının artırılması, sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanmasında önemli bir unsurdur. Kadınların hem birey olarak güçlenmelerinde hem de toplumsal refah seviyesinin yükselmesi açısından büyük önem taşımaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da, Ev Kadınlarının Hakları Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement