Bağlar Belediyesi, tarafından "Yerel Yönetimler ve Kadın Politikaları Fuarı" düzenlenecek.
Fuarın tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, BDP'li belediyeler olarak yerel yönetimlerin temel ayaklarından birini cinsiyet özgürlüğünün oluşturduğunu söyledi.
Bütün belediyelerin kadına dönük çalışmalarını bu fuar aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmayı düşündüklerini ifade eden Baran, şunları söyledi:
"Genel anlamda yerel yönetimlerde kadının durumu nedir? Kadın çalışmaları konusundan ulaşılan düzey nedir? Neler yaptık, neleri yapamadık konularında hem geçmişin muhasebesini yapmak hem de geleceğin planlanmasına ilişkin bir fuar yapmayı planlıyoruz. Belediye olarak 2009 ile 2014 yılları arasında kadın belediyeciliği anlayışında nerelere gelindiğini, ne tür çalışmalar yürüttüklerini, eşitlik konusunda nelerin yapıldığını halkla paylaşmak istiyoruz. Çünkü biz toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirilmesine inanan bir belediyeyiz. Bunun için yaptığımız tüm çalışmalarda eşitlik perspektifini gözetmekteyiz. Bu anlamıyla dört yıl boyunca birçok çalışma yürüttük."
Fuarın Kasım ayının ortalarında Sümer Park'ta yapılacağı belirtildi. - Diyarbakır
Son Dakika › Yerel › Diyarbakır'da 'Yerel Yönetimler ve Kadın Politikaları Fuarı' Düzenlenecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?