'Diyarbakır Şehir ve İnsan" Belgeseli - Son Dakika
Yerel

'Diyarbakır Şehir ve İnsan" Belgeseli

\'Diyarbakır Şehir ve İnsan" Belgeseli

Diyarbakır'da kentin kültürü ve tarihi mekanlarının anlatıldığı 22 dakikalık ''Diyarbakır Şehir ve İnsan'' adlı belgesel filmin tanıtımı yapıldı.

14.03.2014 16:35

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nca (DİTAV) hazırlanan "Diyarbakır Şehir ve İnsan" adlı belgesel filmin tanıtımı yapıldı.

Dernek binasında yapılan belgeselin tanıtım töreninde konuşan DİTAV Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Akalınlar, Diyarbakır'ın tanıtımıyla ilgili birçok proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vakıf olarak amaçlarının kalıcı eserler yapmak olduğunu belirten Akalınlar, şöyle konuştu:

"Bu amaçla bizden sonra gelecek nesillere kalıcı eserler bırakacağız. Diyarbakır'ın kültürü, tarihi mekanları ve değerlerinin anlatıldığı belgesel 22 dakikalık. Daha önce Diyarbakır mutfağı ile ilgili kitaplar hazırladık. Hasır altın bilezik ile ilgili projelerimiz oldu. Vakfımızda atölye kurarak kadınlara eğitim verdik. Burada eğitim gören kadınlar kuyumcu atölyelerinde usta olarak görev yapmaya başladı. Bu proje kapsamında, kuyumcu atölyelerine hanımeli değdi."

Belgeselin metin yazarı ve seslendirmesini yapan Şeyhmus Diken ise bugüne kadar Diyarbakır tanıtımı ile ilgili olarak hazırlanan tanıtım filmlerinde her zaman mekan tarifi üzerinden yapıldığını anlattı.

Diken, kentin tanıtımı ile ilgili olarak daha önce valilik ve belediyenin film hazırladığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu filmlerde sadece mekanların ve tarihi dokuların tanıtımı yapıldı. İlk kez üçüncü bir göz olan, Diyarbakır Tanıtma, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı olarak, farklı bir perspektif ile farklı bir belgesel yaptık. Bu belgesel konulu bir filmdir. İçinde mekanların ve şahsiyetlerin birbiriyle olan ruh halini yansıtan kareler mevcut. Bu belgeselde kentin damak tadı vardır. Bu belgesel albümü piyasada satılmayacaktır. Sanal dünyada en geniş bir şekilde meraklılarına sunulacaktır."

Diken, belgesel filminin özel gösteriminin yarın bir otelde yapılacağını sözlerini ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Diyarbakır Şehir ve İnsan' Belgeseli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement