Diyarbakır Yenişehir'de İlk Newroz Ateşi Yakıldı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Yenişehir'de İlk Newroz Ateşi Yakıldı

Diyarbakır Yenişehir\'de İlk Newroz Ateşi Yakıldı

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi ilk Newroz ateşi Şehitlik Mahallesi'nde binlerce kişinin katılımı ile yakıldı.

10.03.2014 15:06

Newroz kutlamasına BDP Yenişehir Eşbaşkan Adayları Selim Kurbanoğlu ile Ülkü Baytaş, BDP Yenişehir İlçe Örgütü Yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Şehitlik Mahallesi Ben u Sen girişi önünde gerçekleştirilen Newroz etkinliğine halk yöresel kıyafetleriyle katıldı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, Eşbaşkan adaylarını gençler havayi fişek gösterisiyle karşıladı.

Eşbaşkan Adayı Selim Kurbanoğlu Newroz kutlamalarının önemine değinerek, "Yenişehir'de Newroz kutlamaları 21 Mart'a kadar devam edecek. Bundan böyle yılın 365 günü bizim için bir Newroz'dur. Diyarbakır zindanında Mazlum Doğan ve nice arkadaşlarımız bu uğurda, 21 Mart'ta kendilerini feda ettiler. Bugün bu mahallede binlerce Mazlum Doğanlar bulunuyor. Artık karabulutlar üzerimizden uzaklaşmıştır. Bundan böyle önümüzde baharlar, Newrozlar olacak. Her zaman olduğu gibi bugünde halkımız barışın ve kardeşliğin peşinde olacak" dedi.

Kurbanoğlu'nun ardından konuşan Eşbaşkan Adayı Ülkü Baytaş ise, "Bizler Newroz ateşini odunla değil, canımızla yaktık. Newroz ateşinin olduğu yerde bizim konuşmamız icap etmez. Onun için sözü ateşe, Newroz'un ateşine bırakıyoruz" şeklinde konuştu.

Eş Başkan Adayları Selim Kurbanoğlu ile Ülkü Baytaş, BDP Yenişehir İlçe Örgütü yöneticileri ve yaşamını yitiren Şahin Öner'in babasının da bulunduğu yüzlerce kişi, Newroz ateşini yaktı. Newroz etkinliğine ses sanatçısı Abdulbari İpek'in seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde yurttaşlar halay ve zılgıtlarıyla eşlik etti. Şölen gece geç saatlere kadar devam etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır Yenişehir'de İlk Newroz Ateşi Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement