Doğa Eğitim Grubu Kızılcabölük El Dokumalarını İnceledi - Son Dakika
Yerel

Doğa Eğitim Grubu Kızılcabölük El Dokumalarını İnceledi

Doğa Eğitim Grubu Kızılcabölük El Dokumalarını İnceledi

Pamukkale ve Uşak üniversiteleri işbirliği ile hazırlanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Pamukkale ve Denizli Çevresinde Doğa Eğitimi Projesi kapsamında, proje ekibi Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı...

20.07.2012 11:02

Pamukkale ve Uşak üniversiteleri işbirliği ile hazırlanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Pamukkale ve Denizli Çevresinde Doğa Eğitimi Projesi kapsamında, proje ekibi Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesinde incelemelerde bulundu.

Katılımcı profilini doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencileri, akademisyenler, öğretmenler ve kamu personelinin oluşturduğu proje kapsamında, Denizli'nin tamamına yakını ile Uşak'ın Ulubey ve Eşme, Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçelerini kapsayan gezide, Kızılcabölük Beldesindeki el dokumaları büyük ilgi gördü. Proje kapsamında Kızılcabölük Beldesine gelen grup, el dokuma atölyelerine gezdi ve Kızılcabölük dokumasınının üretimini yerinde izledi. Kızılcabölük Belediyesi Hanife ve Ahmet Paralı Yöresel El Sanatları ve Tekstil Müzesi'ni de gezen proje ekibi, burada da tekstil malzemelerini ve dokuma üretiminin aşamalarını inceledi. Truva filmi için Kızılcabölük'te geleneksel metodlarla üretilen pelerinleri ve şalları yakından inceleyen öğrenciler, çeyiz sandıklarından çıkarılan geleneksel giysileri üzerlerinde denediler.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, proje ekibini beldelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Böyle önemli bir projeye dahil edilmiş olmak bir ayrıcalıktır. Proje sorumlularına, PAÜ ve TUBİTAK yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Ekip sorumlusu olarak Kızılcabölük'e gelen Yrd. Doç. Dr. Hasan Kara ve Yrd. Doç. Dr. Nurettin Bilgen, 600 yıllık geleneksel el dokuma üretiminin devam ettiği beldede tarihe tanıklık ettiklerini belirttiler. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğa Eğitim Grubu Kızılcabölük El Dokumalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement