Doğa Yürüyüşüne Kar Sürprizi - Son Dakika
Yerel

Doğa Yürüyüşüne Kar Sürprizi

Doğa Yürüyüşüne Kar Sürprizi

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Herkes İçin Spor Temsilciliği ve Amatör Gençlik Spor Kulübü işbirliğiyle düzenlenen doğa yürüyüşüne katılanlar kar sürprizine takıldı.

27.10.2013 08:38

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Herkes İçin Spor Temsilciliği ve Amatör Gençlik Spor Kulübü işbirliğiyle düzenlenen doğa yürüyüşüne katılanlar kar sürprizine takıldı.

Şehirden 20 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 500 rakımda bulunan Berçelan Yaylası Konak köyünde düzenlenen doğa yürüyüşüne Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Reşit Güldal, Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Nuri Bodur, Zirve Dağcılık Kulübü'nün Hakkari Temsilcisi Hacı Tansu, Yabani Hayatı Koruma Derneği Şubesi üyesi ve Hakkari Kayak İl Temsilcisi olan Halil Kurşun, üniversite akademisyenleri ve 7'den 70'e kadar yaklaşık 150 doğa severler katıldı.

Berçelan zirvesinde Kürtçe şarkılarla yürüyüşe başlayan doğaseverler 10 kilometrelik yolu 2 saatte kat ederek Konak köyüne ulaştılar. Burada kurdukları taş ocaklar üzerinde çay yapan doğaseverler daha sonrada öğle yemeği yediler. Konak köyünün doğal güzelliklerini yerinde görmenin mutluluğunu yaşayan doğaseverler, soğuklardan korunmak için halay çekerek ısınmaya çalıştılar. Konak köyü kilisesini de ziyaret ederek burada hatıra fotoğrafı çeken doğaseverler, dönüşlerinde ise kar sürprizine yakalandılar. Yılın ilk kar yağışına tanıklık ettiklerini belirten doğaseverler bunun sevinci ve mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Nuri Bodur, üniversite çalışanları ve birçok doğa sever ile birlikte Hakkari'den yola çıktıklarını belirtti. Bodur,"Doğa yürüyüşüne katılmaktan zevk alıyoruz. Bu yürüyüş her yıl birkaç kez yapılmaktadır. 2 yıldır Hakkari'deyim doğa yürüyüşlerine de katılıyorum. Hakkari'nin tanınması açısından güzel faaliyetlerdir. Hakkari yöresi bir doğa cennetidir. Geri dönüşümüzde yılın ilk kar yağışı ile karşılaştık. Bizim için bu bir sürpriz oldu" dedi.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Reşit Güldal ise, buradaki amaçlarının spor yapmak olduğunu belirtti. Güldal,"Bundaki süreçlerde de bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir. Hakkari'de sıkışıp kalacağımıza oradan çıkıp o stresi üzerimizden atmaktır. Bu tür etkinlikleri elimizde geldikçe çoğaltacağız" şeklinde konuştu.

Bazı doğaseverler ise, 3 bin 500 rakımda temiz hava teneffüs ettiklerini ifade ederek, burada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve herkesi bu tür etkinliklere davet ettiklerini belirttiler. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğa Yürüyüşüne Kar Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement