Doğal Afetler İçin Seyyar Hastaneler Hizmete Hazır - Son Dakika
Yerel

Doğal Afetler İçin Seyyar Hastaneler Hizmete Hazır

Doğal Afetler İçin Seyyar Hastaneler Hizmete Hazır

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Sağlık Bakanlığı tarafından Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ne (UMKE) tahsis edilen seyyar hastanenin kurulum tatbikatını izleyerek, incelemelerde bulundu.

16.05.2013 19:21

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Sağlık Bakanlığı tarafından Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'ne (UMKE) tahsis edilen seyyar hastanenin kurulum tatbikatını izleyerek, incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından UMKE'ye tahsis edilen seyyar hastanesinin kurulum tatbikatı öncesinde İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Seyyar hastanemiz toplam 8 adet şişme çadırdan oluşmaktadır. Her bir çadırın değişik özellikleri vardır. Seyyar hastanede laboratuvar, idari kısım, acil, gözlem, yoğun bakım, dekontaminasyon ve ameliyathane üniteleri bulunmaktadır. Her çadır ortalama 10, toplamda 80 hastaya rahatlıkla hizmet verebilmektedir. Ayrıca şişme çadır seyyar hastanede ısıtma, soğutma sistemleri, aydınlatma, su ve havalandırma gibi bütün özellikler mevcuttur. Dekontaminasyon çadırında herhangi bir nükleer, biyokimyasal veya biyolojik tehlikede hastaların bu tür maddelerden uzaklaştırılacağı kimyasal yıkama ve arındırma tertibatı bulunmaktadır" dedi.

Daha sonra Vali Hüseyin Aksoy, UMKE tarafından kurulan seyyar hastaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerden sonra Samsun'da afetler konusunda önemli çalışmaların yapıldığını belirten Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmasında, "Ülkemizde sel oluyor, afet oluyor ve çeşitli nedenlerle zaman zaman acil ihtiyaç duyduğumuz noktalar oluyor. Bu bakımdan hazır halde olmamız ve bu tür bir durumla karşı karşıya kaldığımızda hemen hastanemizi kurup, ihtiyaç duyulan hizmeti verebilmemiz bakımından seyyar hastane çok önemlidir. Samsun bölgesi olarak böyle bir imkanı bizlere sundukları için Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Burada gönüllü olarak görev alan siz arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önemli olan afetlerde yaşanacak sıkıntıları asgariye indirebilmektir. Burada Samsun için her türlü planın yapıldığını söyleyebilirim. Akla gelebilecek, her türlü tedbir alındı. Temennimiz bu tür afetlerin yaşanmaması ve bunlara ihtiyaç duyulmamasıdır. Fakat bu tür istenmeyen olaylar karşısında her açıdan her zaman afetlere hazırız. Bunu da bu gün burada görmüş olduk. İl Sağlık Müdürümüze, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimize, Halk Sağlığı Müdürümüze, gayreti olan ve emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Seyyar hastanelerin kurulum tatbikatını Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Hasan Rıza Aydın da izledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğal Afetler İçin Seyyar Hastaneler Hizmete Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement