Doğu'da Kış - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Kış

Doğu\'da Kış

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor.

10.01.2013 11:00

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Iğdır'da yoğun kar yağışı nedeniyle 64 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdaresi ekipleri, Kervansaray istikametindeki köy yollarını ulaşıma açmak için aralıksız çalışmaya devam ediyor.

Kepçe operatörü Yunus Ogan, kar yağışının çalışmaları da olumsuz etkilediğini belirterek, yolları ulaşıma açmak için aralıksız çalıştıklarını söyledi. Tipi ve kar yağışının zaman zaman kendilerine zor anlar yaşattığını ifade eden Ogan, şunları kaydetti:

"Uzun yıllar sonra Iğdır'a ilk defa bu kadar kar yağdı. Daha önceki yıllarda da yağdı ama bu kadar yağmamıştı. Biz sürekli olarak yolları açmaya çalışıyoruz. Biz elimizden geldiğince köy yollarımızı açmaya çalışıyoruz. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 60 santimetreyi geçti. İş makinelerimizin lastiklerini sürekli zincirleyip yola çıkıyoruz, yoksa çalışmamız zor olacak. Ama her zorluğa rağmen yollarımızı açmaya çalışıyoruz."

Aracı yolda kalan Cevdet Çelik, kış mevsiminin çok sert geçtiğini belirterek, ekiplerini aralıksız olarak yol açma çalışması yaptıklarını ifade etti.

Muhabir: Emrah Kocabey/ Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk - IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement