Doğu Perinçek'e Verilen Hapis Cezası Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Doğu Perinçek'e Verilen Hapis Cezası Protesto Edildi

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'e verilen hapis cezası, bir grup partili tarafından protesto edildi.

12.01.2012 16:21

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'e verilen hapis cezası, bir grup partili tarafından protesto edildi.

İP Çankaya İl Başkanlığı önünde bir araya gelen İP'liler, Perinçek'e Silivri Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen 16 yıl 7 ay hapis cezasının bozulması için Yargıtaya başvurulması istemiyle ilgili dilekçeleri Adalet Bakanlığına vermek istedi. Parti binasından bakanlık binasına doğru yürüyüşe geçen grup, çevik kuvvet ekibi tarafından durduruldu. Dilekçeleri bir kişinin toplu halde verebileceğini söyleyen polise bir süre direnen gruptakiler, daha sonra basın açıklaması yaptı.

İP Ankara İl Başkanı Teoman Alver, yaptığı açıklamada, Doğu Perinçek'in Ergenekon davasından yargılandığı mahkemede, savunma hakkını kullanırken söylediği sözlerden dolayı hakkında Silivri Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 16 yıl hapis cezası verildiğini belirterek, bu kararın hukuka aykırı olduğunu savundu.

Türk Ceza Kanunu'na göre, yargı mercileri ve idari makamlar nezdinde yapılan savunmalar kapsamında kişilerle ilgili olumsuz değerlendirmelerde bulunulması halinde ceza verilemeyeceğini öne süren Alver, "Bu kararlar, Türk yargısının, Türk hukukunun kararları değildir" diye konuştu.

Daha sonra, partililerin Doğu Perinçek'e verilen hapis cezasına itirazlarıyla ilgili dilekçeleri toplanarak Bakanlığa teslim edildi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu Perinçek'e Verilen Hapis Cezası Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement