Dogünsifed Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Dogünsifed Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu Açıklaması

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türkiye için 2012 yılının daha az büyümeyle geçeceğini belirterek, "Dolayısıyla ekonomik bir daralmadan söz edebiliriz.

04.01.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türkiye için 2012 yılının daha az büyümeyle geçeceğini belirterek, "Dolayısıyla ekonomik bir daralmadan söz edebiliriz. Ancak Avrupa'nın yaşadığı krizin Türkiye için bir fırsata dönüşmesi olasılığını da iyi değerlendirmek gerekir" dedi,

Kadooğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılının dünya krizlerinin gölgesinde Türkiye için büyüme yılı olduğunu belirtti.

Geçen yılı değerlendiren Kadooğlu, "Küresel ekonomide yaşanan krizler zaman zaman Türkiye piyasalarını tedirgin etse de Türkiye'nin yüksek büyüme oranları ve sağlam mali altyapısı sayesinde korkulan yaşanmadı. Yılın ilk iki çeyreğinde sırasıyla yüzde 11,6 ve 8,8 ile yüksek büyüme hızını yakalayan Türkiye ekonomisi 3. çeyrekte de büyümede istikrarını sürdürdü ve 3. çeyreği yüzde 8,2 büyüyerek kapattı" dedi.

Türkiye'nin en önemli ihracat pazarları olan Avrupa ülkelerinin ekonomilerinde yaşanan sorunlara rağmen ihracatta artış trendini sürdürdüğünü vurgulayan Kadooğlu, 2011 yılında ihracatın Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 134,6 milyar dolara ulaştığının altını çizdi.

Kadooğlu, işsizlikte yaşanan düşüşe de dikkat çekti.

2012 yılında Türkiye'nin küresel ekonomik krizden etkilenebileceğini belirten Kadooğlu, şunları kaydetti:

'Yüksek büyüme hızına alışan Türkiye için 2012 daha az büyümeyle geçecek. Dolayısıyla ekonomik bir daralmadan söz edebiliriz. Ancak Avrupa'nın yaşadığı krizin Türkiye için bir fırsata dönüşmesi olasılığını da iyi değerlendirmek gerekir. Güçlü bir ekonomik altyapıya ve dinamik bir nüfusa sahip bir ülke olmanın avantajını iyi kullanabilirsek bu kriz bizim için fırsat olabilir."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dogünsifed Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement