Doka Kalkınma Kurulu'ndan Vali Mayda'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Doka Kalkınma Kurulu'ndan Vali Mayda'ya Ziyaret

Doka Kalkınma Kurulu\'ndan Vali Mayda\'ya Ziyaret

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Kalkınma Kurulu'nun Gümüşhane üyeleri, Vali Dr.

14.02.2012 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Kalkınma Kurulu'nun Gümüşhane üyeleri, Vali Dr. Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Kalkınma Kurulu Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, kurul üyeleri Engin Doğan, Kıymet Koyun, Muzaffer Pezük ve Gökhan Kömürcüoğlu'nun katıldığı ziyarette Vali Mayda'ya Kalkınma Kurulunun toplantılarında ki sonuç bildirgelerinin olduğu dosyayı verdiler. Ziyarette Kalkınma Kurulu üyelerinin Gümüşhane ile ilgili çeşitli konulardaki görüşlerini dinleyen Vali Mayda, Gümüşhane'nin Eğitim ve Kongre merkezi olması konusunda alınan karara destek çıkarak ayrıca Turizmin de eklenmesi gerektiğini söyledi.

"Hep büyük düşünelim, alternatiflerimiz olsun" diye konuşan Vali Mayda, şehrin kimliği noktasında da çeşitli görüşlere ihtiyaç duyulduğunu belirterek bu konuda Kalkınma Kurulu üyelerinden bir çalışma yapmalarını istedi. Adı maden şehri olan Gümüşhane'nin madenle ilgili hiçbir şeyinin olmadığını kaydeden Vali Mayda, "Büyüyemeyen küçülür. Sürekli alternatifler üreterek geliştirmemiz gerek. Pestil ve köme dışında bir ürünümüz, modelimiz olmalı" diye konuştu.

Kalkınma Kurulu Başkanı Hilmi Erdoğan Yayla ise eğitim ve kongre turizminin tüm dünyada canlandığını, dünyada 1 milyon kişinin bir kongreye gitmek için yolda olduğunu belirterek, bunun yanında lojistik sektörünün de canlandığını ve Gümüşhane'nin bu planlamaya çok iyi dahil olması gerektiğini söyledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doka Kalkınma Kurulu'ndan Vali Mayda'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement