Doktora Soruşturmayı Protesto Ettiler - Son Dakika
Yerel

Doktora Soruşturmayı Protesto Ettiler

Doktora Soruşturmayı Protesto Ettiler

İzmir’in Foça ilçesinde, bir eyleme ilişkin doktor Hüseyin Güven’in hastasına verdiği iddia edilen çağrı broşürü nedeniyle doktor hakkında açılan soruşturma, bir grup çevreci ve sağlıkçılar tarafından protesto edildi.

14.06.2016 17:07

İzmir'in Foça ilçesinde, bir eyleme ilişkin doktor Hüseyin Güven'in hastasına verdiği iddia edilen çağrı broşürü nedeniyle doktor hakkında açılan soruşturma, bir grup çevreci ve sağlıkçılar tarafından protesto edildi.

Foça ilçesindeki Ilıpınar Mahallesi'nde, termik santral cüruf depolama alanı önünde yapılan 'Kömürden Kurtul Geleceği Kurtar' eylemi öncesi, doktor Hüseyin Güven'in hastasına eyleme ilişkin çağrı broşürü verdiği iddia edilmişti. Bu iddialar sonrası doktor Hüseyin Güven hakkında soruşturma başlatıldı. Yaşanılan bu gelişmelerin ardından doktora açılan soruşturma, bir grup tarafından protesto edildi. Basın açıklamasını ise İzmir Tabip Odası Çevre Komisyonu Başkanı Oya Otyıldız yaptı. Otyıldız, "Görevini yaptığı için soruşturmaya uğrayan arkadaşımızın yanındayız. Yaşadığımız bölgede kirlilik Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği sınırların çok üzerindedir. Mevcutların yanında yedi termik santral, bunların atıklarını değerlendirmek için çimento fabrikaları ve hurda demir çeliklerin kapasite artışları sıradadır. Bunlar bölgemizi cehenneme çevirecektir. Doktor arkadaşımız görevini yapmıştır. Foça Devlet Hastanesi yöneticilerine, sağlığımızı korumak için kamu görevi yaptıkları gerçeğini hatırlatır, termik santralleri değil, insanın ve toplumun sağlığını korumaya davet ederiz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından daha sonra olaysız dağıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doktora Soruşturmayı Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement