Dosabsiad'dan Eğitim Hamlesi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dosabsiad (Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği ) ile Ali Osman Sönmez Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi İşbirliğiyle Yapılması Öngörülen Meslek Edindirme Kursları Düzenlenebilmesi İçin Protokol İmzalandı.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, DOSABSİAD (Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği ) ile Ali Osman Sönmez Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliğiyle yapılması öngörülen meslek edindirme kursları düzenlenebilmesi için protokol imzalandı.
Protokol, Şube Müdürü Mehmet Ekiz , DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Parlamış ve AOS Meslek Lisesi Müdürü Gürol Erişmiş‘in katılımıyla imzalandı. DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Parlamış, bölge sanayicilerinin ihtiyacı olan dallarda ara eleman sıkıntısının aşılması, işsiz gençlerin meslek edinmesi için bu işbirliği protokolüne destek verdiklerini söyledi.
Meslek Lisesi Müdürü Gürol Erişmiş, ’’Ülkemizin yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak üzere çeşitli eğitim kurumlarında kurslar açılmaktadır. Çalışan, işini değiştirmek isteyen veya işinde yükselmek isteyen insanlar daha çok meslek edindirme kurslarına başvurmaktadır. Böylece eğitilmiş insan ihtiyacı sanayi tarafından talep edildiği aşikardır. Bu nedenle meslek edindirme kursunun açılabileceği çeşitli eğitim kurumlarında örnekleriyle görülmüştür. Buna göre okulumuz bünyesinde bu tür bir çalışmanın yürütülebilirliği anlaşılmış gerekli girişimde bulunularak bu işbirliği protokolunun yapılmasına karar verilmiştir" dedi.
17.05.2007 17:47 TSİ