Dövizdeki Artış Esnafı Etkiliyor" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dövizdeki Artış Esnafı Etkiliyor"

24.08.2015 17:51

Ali Paşa Çarşısı Esnaflar Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, dövizdeki artışın ve siyasi belirsizliğin küçük esnafı etkilediğini belirtti.

Ali Paşa Çarşısı Esnaflar Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, dövizdeki artışın ve siyasi belirsizliğin küçük esnafı etkilediğini belirtti.

Tarihi Ali Paşa Çarşı'sında gazetecilere açıklamalarda bulunan Sanış, hükümetin kurulamaması ve erken seçime gidilecek olmasının esnafları olumsuz etkilediğini savundu.

Dövizdeki artışın önüne geçilemediğini dile getiren Sanış, "Dolar 3 lira oldu. Euro 3 lirayı geçti. Ekonomiyi çok fazla etkiliyor. Hele özellikle bizim gibi küçük esnafı. Şimdi kış geliyor. Yeni bağlantılar yapmak zorundayız" dedi.

Edirne'de ki turizm sezonunu sonuna gelindiğini ifade eden Sanış, " Edirne, yaz sezonunda çok fazla yerli ve yabancı turist alıyor. Şuanda da çarşı çok kalabalık. Bu bizde rahatlık yarattı. Kışı nasıl geçireceğimizi düşünüyoruz. Kışın sadece Edirne'ye kalıyoruz. Hem dışarıdan gelen insan azalıyor. Hem kış olduğu için gün ışığından az yararlanıyoruz. Günler kısa kalıyor. Bu sefer Edirne'deki kendi müşterilerimize kalıyoruz. Bu da cirolarımızı düşürüp, sıkıntı yaratıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dövizdeki Artış Esnafı Etkiliyor' - Son Dakika


Advertisement