Dünya İkincisi Olan Mucide Ödül - Son Dakika
Yerel

Dünya İkincisi Olan Mucide Ödül

Dünya İkincisi Olan Mucide Ödül

Cizre Kaymakamı Koca, Gürcistan Genç Mucitler Proje Olimpiyatı'nda dünya ikincisi olan Miryem Bayram’ı altınla ödüllendirdi.

09.05.2014 17:38

Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te gerçekleştirilen 8. Genç Mucitler Proje Olimpiyatı'nda dünya ikincisi olan Cizre Fen Lisesi öğrencisi Miryem Bayram'ı altınla ödüllendirdi.

Kaymakam Koca, kimya alanında hazırladığı "Polimerlerin Doğada Çözünme Süresini Düşürmek için Alternatif Bir Yöntem" isimli çalışmasıyla katılan ve gümüş madalya kazanan 10. sınıf öğrencisi Bayram, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Bozkuş, Fen Lisesi Müdürü Selim Duran, müdür yardımcısı ve proje danışmanı Şerif Balcan'ı makamında kabul etti.

Şampiyon öğrenci ve idarecileri tebrik eden Kaymakam Koca, Bayram'ın dünya çapında kazandığı başarıyla gurur duyduklarını belirterek, "Öğrencimizin kazandığı başarıyla ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin göğsünü kabartmıştır. Bu başarınızdan dolayı sizi kutluyor, başarılarınızın devam etmesini diliyorum" dedi.

Kaymakam Koca, gümüş madalya kazanan Bayram ve proje ekibinde yer alan Berfin Ataman ile Asiye Yeşilmen'i birer cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

Ziyaretin ardından Cizre Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Bayram ve okul idarecileri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet etti.

Ziyarette konuşan Başkan Çağlı, aldığı başarıyla Cizre'nin tanıtımına katkıda bulanan Bayram'ı ve okul idarecilerine teşekkür etti. Çağlı, "Haberi aldığımda sevinçten neredeyse ağlayacak hale geldim ve gözyaşlarımı zor tuttum. Bu çocuklar öylesine büyük bir başarıya imza attı ki dünyanın bir ucunda ülkemizin adını yüksek sesle anons ettirip, bizleri onurla temsil ettiler. Miryem Bayram'ı ne kadar tebrik etsek, ne kadar gurur duysak azdır. Ümit ederiz ki; Cizre'deki başarılı öğrencilerin sayıları artar. Sizlerin adını daima başarılarla duyacağıma eminim. Sizler başarmaya devam ettikçe Cizre'nin ve okulunuzun adı başarılarla anılmaya devam edecektir" dedi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya İkincisi Olan Mucide Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement