Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonasına Doğru - Son Dakika
Yerel

Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonasına Doğru

Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonasına Doğru

Trabzon'da 20 28 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası hazırlıkları devam ediyor Şampiyona açılış seremonisi, mitolojide yer alan "Argonotlar: Altın Post Efsanesi"nden esinlenerek hazırlanacak gösteriyle başlayacak.

03.05.2014 12:24

Trabzon'da 20-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası hazırlıkları devam ediyor.

Şampiyonanın açılış ve kapanış seremonisini organize eden Avrasya Üniversitesi Spor Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Engin Erşen, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, şampiyonanın açılış ve kapanış törenlerinin Hayri Gür Spor Salonunda yapılacağını söyledi.

Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonasının önemli organizasyon olduğunu belirten Erşen, "Şampiyonanın önemini vurgulamak için doğu, batı sentezinde dostluk mesajları içeren açılış ve kapanış seremonisi hazırlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda mitolojideki 'Argonotlar: Altın Post Efsanesi'nden yola çıktık. Denizle kara arasında gidip gelen ince çizgide başlayan öykü kapsamında, Ege'den Karadeniz'e yelken açan ve oradan antik liman şehri Trabzon'a sürüklenen kahramanlık destanını sunacağız" dedi.

Erşen, açılışa yönelik "Karadeniz Uşakları" adlı yaklaşık 60 kişilik öğrenci grubu ile çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"24 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek organizasyona ev sahipliği yapmak ve izleyicilere görsel şölen sunmak, şehrimiz ve bizim için son derece önemli bir prestij ve ayrıcalıktır. Açılış, doğu ve batı sentezinde uluslararası dostluk ve barış mesajları veren, 4 bin yıllık tarihi ve kültürel derinliği olan kentimizin donanımı üzerinde yükselen değerler manzumesidir. Bu olgu, evrensel anlamda Karadeniz'in, dolayısıyla şehrin yükselen değerleriyle özdeşleşen renginin, müziğinin sihir ve mucize duygusu ifade eden efsanesinin tazelenmesi, yenilenmesi olayıdır."

Engin Erşen, yerel ve uluslararası çeşitli dansların sergileneceği seremonilerde Çukurova Üniversitesi Ritmik Jimnastik Grubu ile sanatçı Fuat Saka'nın da sahne alacağını kaydetti. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement