Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Yürüyüş Günü

Gaziantep'te "Sağlık için hareket et" temasıyla yürüyüş düzenlendi

03.10.2013 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te  Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Demokrası Meydanında başlayan yürüyüşte üzerinde bu yılki tema "Sağlık için hareket et" yazılı tişört  ve şapkalar giyen katılımcılar, Yeşilsu parkına kadar yürüdü.

Sağlık Müdürü Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, yaptığı açıklamada, dünyada görülen hızlı değişim, toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması ve çağımızdaki yaşam koşullarının toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, diyabet gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olduğunu belirtti.

Sağlıklı olmanın temelinde fiziksel aktivite, yeterli ve dengeli beslenmenin yattığını vurgulayan Karakök, şunları kaydetti:

"Dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü fiziksel hareketsizliktir. Hareketsiz yaşam, günün büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiren, günlük alışverişini bile artık bilgisayardan yapan bizler için, hastalıklara yol açan önemli risk faktörlerinin başında yer almaktadır. Bilinen bazı yanlışlar da vardır. Toplumumuzun büyük bir çoğunluğu fiziksel aktiviteyi 'spor' kelimesi ile eşanlamlı olarak algılamaktadır. Oysaki fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak, enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran, farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır."

Kişilerin tükettiği yemek porsiyonların azaltılması, kısa mesafeye yürüyerek gidilmesi, asansöre binmek yerine merdivenlerin kullanılması ve tuzun az tüketilmesini tavsiye eden Karakök, haftanın en az 3 günü 30 dakikalık yürüyüş ile fiziksel aktivasyon yapılmasını önerdi.

Yürüyüşe Vayi yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yahya Şahan, Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıvedi ile vatandaşlar katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement