Dünyaca Ünlü Cazcı Timuçin Şahin, Dalyanlıları Coşturdu - Son Dakika
Yerel

Dünyaca Ünlü Cazcı Timuçin Şahin, Dalyanlıları Coşturdu

Dünyaca Ünlü Cazcı Timuçin Şahin, Dalyanlıları Coşturdu

Ege Yolcu Dergisi’nin katkılarıyla kış mevsiminde kültürel etkinliklerinin içerisinde Avrupa "DutchJazzCompetition" birinciliği almış, "Jur Naessens Muziek Prijs" ödüllü ve DeloitteJazzAward’daki 2.lik ödüllerinin sahibi olan dünyaca ünlü Ortacalı Caz Sanatçısı Timuçin Şahin Triosu Dalyan’da Caz Konseri verdi.

15.02.2016 10:29

Ege Yolcu Dergisi'nin katkılarıyla kış mevsiminde kültürel etkinliklerinin içerisinde Avrupa "DutchJazzCompetition" birinciliği almış, "Jur Naessens Muziek Prijs" ödüllü ve DeloitteJazzAward'daki 2.lik ödüllerinin sahibi olan dünyaca ünlü Ortacalı Caz Sanatçısı Timuçin Şahin Triosu Dalyan'da Caz Konseri verdi.

5 konser turnesi için Amerika'dan Türkiye'ye gelen caz üçlüsünü Ortaca Dalyan Rock Bar'da dinlemeye gelenler içeriye sığmayıp sokağa taştılar.

7 telli perdesiz, 6 telli perdeli özel yapım çift saplı gitar kullanan Timuçin Şahin'e, davulda OwenHartJr. bas gitarda Sam Minaie eşlik etti. İki ayrı setten oluşan konser sonunda yabancı ve yerli izleyiciler sanatçıları ayakta alkış yağmuruna tutarak yeniden sahneye davet ettiler. Kış sezonunda oldukça sakin geçen Dalyan'da konser akşamı, oldukça büyük bir canlılık yaşandı.

8 Şubat'ta Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nden turneye başlayan Timuçin Şahin, 10 Şubat akşamı Ortaca Dalyan'da, 12 Şubat'ta İzmir Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Konser Salonu'nda ve 13-14 Şubat akşamı ise Bodrum Pannonica konserleriyle turneyi tamamladı. Şahin Ortaca Dalyan konserinde yaptığı konuşmasında: "Dalyan konseri birçok yönden anlamlıydı. Caretta'lar yine yorgun kedileri kucakladı. Konsere gelen herkese çok teşekkürler! Bir de aslanım Ege Yolcu Dergisi Motosiklet Grubu'nun müziksever üyeleri, sizleri de görmek çok güzeldi! Dalyan'dan ayrılmak zor ama İzmir'de olmakta tarifsiz bir mutluluk" dedi.

12 Şubat akşamı saat 18.30'da Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde sahne alan Şahin, konser sonrasında 22.30'da TRT Kent Radyo İzmir'de canlı yayına katıldı. 13-14 Şubat akşamı ise, Bodrum Pannonica konserlerinde Bodrumlu ve yurt dışından gelen caz severlere muhteşem bir caz ziyafeti yaşatan Timuçin Şahin Trio ekibi Amerika konserleri için yeniden Newyork'a döndü. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünyaca Ünlü Cazcı Timuçin Şahin, Dalyanlıları Coşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement