Düzce Depreminin 13. Yılı - Son Dakika
Yerel

Düzce Depreminin 13. Yılı

Düzce Depreminin 13. Yılı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kentteki 51 bin 740 konutun 26 bin 552'sinin Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) güvencesinde olduğunu söyledi.

11.11.2012 17:20

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kentteki 51 bin 740 konutun 26 bin 552'sinin Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) güvencesinde olduğunu söyledi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 Kasım 1999'daki Düzce depreminden herkesin ders çıkarması gerektiğini belirterek, insanları depremlerin değil, binaların öldürdüğünü anlattı.

Hatalı inşa edilen yapıların sorumlusunun sadece müteahhitler ve belediyeler olmadığını, vatandaşların da bina tercihinde dikkatli olmaları gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Önemli olan depremlerden ders çıkarıp, geleceğe umutla bakabilmek. Şehirlerde yaşayan vatandaşlar olarak, belediyeler olarak bizler de ders çıkarmak durumundayız" diye konuştu.

Yılmaz, depremin ardından daha sorumlu hareket edildiğini vurgulayarak,

"Bolu'daki binalarımızın birçoğu sıkıntılıdır çünkü geçmişte binalarımızı yaparken Deprem Yönetmeliği'ni hiç düşünmemişiz. Deprem gerçeği ile karşı karşıya gelince ancak kendimize geldik. Şu anda ise yönetmeliğe uygun, gerçekten çok düzgün binalar yapılıyor" şeklinde konuştu.

DASK verilerine göre ildeki her iki konuttan birisinin sigorta kapsamında olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Bolu'da 51 bin 740 konut bulunuyor, bunların 26 bin 552'si deprem sigortasını yaptırmış durumda. Sigortalı konut oranı ise yüzde 50,90 oranında" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, 12 Kasım 1999'daki depremde Bolu'da 48 vatandaşın yaşamını yitirdiğini, 353 vatandaşın yaralandığını, 2 bin 399 konutun ağır, 6 bin 2 konutun orta hasar aldığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak - BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce Depreminin 13. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement