Edirne'deki En Hijyenik Okullara 'Beyaz Bayrak' - Son Dakika
Yerel

Edirne'deki En Hijyenik Okullara 'Beyaz Bayrak'

Edirne\'deki En Hijyenik Okullara \'Beyaz Bayrak\'

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanarak yürürlüğe giren “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Edirne merkez ve ilçe okullarında Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara “Beyaz Bayrak”, “Sertifika” ve “Prinç Lehvaları” takdim edildi.

05.10.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanarak yürürlüğe giren "Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü" çerçevesinde Edirne merkez ve ilçe okullarında Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara "Beyaz Bayrak", "Sertifika" ve "Prinç Lehvaları" takdim edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tunca Toplantı Salonunda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Onur Çakır, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulların idarecileri ile merkez ilçe okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, "Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızdaki öğrencilerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yüksek seviyede tutulması ve eğitimde hedeflenen kaliteye erişilebilmesi, okul binalarının fiziki yapılarından ve çevreden kaynaklanan olumsuz sağlık şartlarının iyileştirilmesi, koruyucu tedbirlerin alınmasına bağlıdır. Sağlık dünyadaki en değerli nimetimizdir. Sağlığımızı yeterli hijyeni sağlayamadan koruyamayız. Okullarda çok sayıda öğrenci bir arada bulunduğu için uygun olmayan koşullarda bulaşıcı hastalıkların görülmesi ve yayılması daha kolay olmaktadır. Bu nedenle toplu yaşanılan binalarda insan sağlığı açısından temizlik ve hijyen daha da bir önem kazanmaktadır. Okul ve benzeri kurumlarda her gün düzenli olarak temizliğin sağlanması, hijyen ortamın korunması, vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 'Türk vatandaşının sağlığı ve sağlamlığı, her zaman üzerinde durulacak ulusal sorunumuzdur. Çünkü cumhuriyet; düşünsel, bilimsel ve bedensel bakımlardan güçlü ve yüksek düzeyli koruyucular ister' sözüyle sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için temizliğe önem vermemiz gerektiğine işaret etmiştir" dedi.

Ödül töreni, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve İl Halk Sağlığı Müdür vekili Onur Çakır tarafından "Beyaz Bayrak", "Sertifika" ve "Prinç Lehvaların" okul müdürlerine teslim edilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'deki En Hijyenik Okullara 'Beyaz Bayrak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement