Eğitim Bir-Sen'den Eğitime Destek Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir-Sen'den Eğitime Destek Çağrısı

Eğitim Bir-Sen\'den Eğitime Destek Çağrısı

Eğitim Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, ticaret odaları ve hayırsever işadamlarının yeni açılacak olan İlahiyat Fakültesi'ne katkı sağlamaya beklediklerini söyledi.

04.01.2012 16:14

Eğitim Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, ticaret odaları ve hayırsever işadamlarının yeni açılacak olan İlahiyat Fakültesi'ne katkı sağlamaya beklediklerini söyledi.

Tokat'ta Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan en önemli kamu yatırımların biri olan ve şehrin lokomotifi konumundaki Gaziosmanpaşa Üniversitesi yeni açılan fakültelerle ivme kazanıyor. Turhal, Erbaa, Niksar ilçelerinde 4 yıllık yüksekokullar kazandırılmasının yanında Diş Hekimliği Fakültesi'nden sonra İlahiyat Fakültesi açılacak olmasının sevindirici gelişmeler olduğunu ifade eden Başkan Çağlar, son yıllarda şehrin değerleriyle aynı dili konuşan aynı hassasiyetlere sahip bir idari yapının oluşması ile arzu ettikleri üniversite değişimlerini ve gelişimlerini görmeye başladıklarını kaydetti. Öğrencilerin eğitimlerindeki tercihlerinin önem arz etmekte olduğunu ifade eden Çağlar, "Ancak İbn-i Kemal ile başlayarak Osmanlı'nın en parlak olduğu dönemlerde Şeyh-ül İslamlar yetiştiren bir ilin üniversitesinde İlahiyat Fakültesi'nin açılması ayrıca bir manevi bir değere sahip olmuştur. Artık her ilde bir üniversite olması ve üniversitelerin devlet bütçesinden aldıkları payların azalması ile gelişen ve büyüyen üniversiteler için kaynak yetersizliği en önemli sorun olmaktadır. Birçok üniversitede gördüğümüz işadamları ve sivil toplum örgütlerinin önderliğinde üniversite hizmet binalarının yapılması ile üniversiteye kaynak tasarrufu sağlandığı görülmektedir. İlimizde de sivil toplum örgütleri, meslek odaları, ticaret odaları ve hayırsever işadamlarımızın bu konuda ilahiyat fakültesi ile birlikte ilk adımı atmaları önemli bir hizmet olacaktır.

Bu konuda bir sivil toplum girişimi başlatılması yararlı olacaktır" dedi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir-Sen'den Eğitime Destek Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement