Elazığ'da Kanser Taraması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Kanser Taraması Yapıldı

Elazığ\'da Kanser Taraması Yapıldı

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kanser taraması yapıldığını bildirdi.

25.06.2014 14:52

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kanser taraması yapıldığını bildirdi.

Akkuş, yaptığı yazılı açıklamada, Ulukent Aile Sağlığı Merkezine getirilen Ulukent Mahallesi'nde ikamet eden kadınların, burada, rahim ağzı kanseri taramalarının yapılabilmesi için smear test örneklerinin alındığını belirtti.

Daha sonra KETEM'e götürülen kadınların meme kanseri taraması için mamografilerinin çekildiğini ifade eden Akkuş, "Kadınlardan bağırsak kanseri taramaları için de örnek alındı" ifadesini kullandı.

Akkuş, şunları kaydetti:

"KETEM, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği binasında faaliyetlerini sürdürmektedir. Merkezde eğitimler ücretsiz verilmekte, tarama ve tetkikler ücretsiz olarak yapılmaktadır. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak vatandaşımızın yanındayız. Ücretsiz servis imkanı da sağlıyoruz. Halkımız, önce kendi sağlığı için sonra yakınlarını üzmemek için tarama programlarına katılmalıdır." - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Kanser Taraması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement