Elibol, Meclisin 2010 Yılı Çalışmalarını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Elibol, Meclisin 2010 Yılı Çalışmalarını Değerlendirdi

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Elibol, Meclisin 2010 Yılı Çalışmalarını Değerlendirdi.

20.01.2011 18:03

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Elibol, meclisin 2010 yılı çalışmalarını değerlendirdi.

Elibol, düzenlediği basın toplantısında, 2010 yılında asfaltlama çalışmalarına ve grup yollarının iyileştirilmesine önem verdiklerini söyledi.

Çamlıbel- Yeşilyurt arasındaki grup yolu ve Ormanbeyli-Çat güzergahına doğru uzanan ana grup yolunda büyük iyileştirmeler yaptıklarını ifade eden Elibol, 'Yine bir ucu Sivas Geynik bölgesine doğru giden Batmantaş-Fırındere yolunda iyileştirme, buna ilave olarak Avlunlar bölgesinden girip Erbaa'ya doğru uzanan grup yolumuzda iyileştirmeler yaptık, ama kış şartlarından dolayı yarım kaldı. Ana grup yolu olmayan tali yol olan Çökelikkışla-Kadıvakfı yolunda çok ciddi çalışmalar yaptık. Bunu yanında 12 tane köyümüzün ikinci kat asfalt çalışmasını yaptık' diye konuştu.

Eğitime ve tarıma çok büyük destek verdiklerini belirten Elibol, 'Bizden önceki 5 yıllık dönemde Özel İdare'nin verdiği bütçe 430 bin TL. Bizim dönemimizde 6 milyon TL verdik. Tarımın çok değişik alanlarına hizmet veriyoruz, 3 yıldır seracılık faaliyetlerine büyük destek veriyoruz. 2008 yılında Niksar bölgesine ağırlık verdik. Geçen yıl merkezde çok ciddi bir yatırım yarattık. Örnek bir bölge olan Gümenek Kılıçlı bölgesinin gelirini artırıcı bir yatırıma girdik. 2011 yılında sadece bu bölüme 1 milyon TL'lik bir kaynak ayırdık. İnşallah örtü altı dediğimiz bu çalışmayı da daha geliştireceğiz.' dedi.

Göreve geldiği 2004 yılından bugüne kadar İl Özel İdaresi olarak Tokat genelinde bin 200 derslik yaptıklarını ifade eden Elibol, şunları kaydetti:

'Merkez ilçemiz ve Erbaa'mız derslik konusunda çok az sıkıntılı. Güryıldız hariç pek sıkıntımız yok. 12 tane okulumuzun kaloriferini yaptık. Sadece Tokat merkezde 30 tane okulumuzun bakım onarımını yaptık. Bir de yaklaşık olarak her yıl 200 bin lira civarında bir kaynağı köy okullarımızın bakım onarımına ayırıyoruz. Tokat merkezde Karşıyaka Kültür Sarayı'nın oralarda Telekom'un olduğu bölgede ciddi bir okul ihtiyacımız var. Devegörmez'in orada 18 derslikli bir okulumuzun inşaatına başlıyoruz.'

(EKT-AHM-YLZ) - TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elibol, Meclisin 2010 Yılı Çalışmalarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement