Elmalı Akçay Deresi'nde Islah Çalışması Başladı - Son Dakika
Yerel

Elmalı Akçay Deresi'nde Islah Çalışması Başladı

Elmalı Akçay Deresi\'nde Islah Çalışması Başladı

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, Antalya’nın Elmalı ilçesinde Akçay Deresi’nin ıslahı için toplu makineli çalışma başlattı.

06.03.2014 11:51

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, Antalya'nın Elmalı ilçesinde Akçay Deresi'nin ıslahı için toplu makineli çalışma başlattı.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Bölge Müdür Yardımcıları Oğuz Kasap, Tuncay Aykan ve şube müdürleri ile birlikte Elmalı ilçesinde Akçay Deresi'nin ıslahı için toplu makineli çalışmayı başlattı. DSİ Bölge Müdürlüğü olarak Elmalı ilçesinden gelen taleplerin gereğini yaptıklarını belirten Özgür, Akçay Deresi'nin ıslahı ile 2700 dekar tarım arazisinin ve yerleşim yerlerinin taşkınlardan korunacağını belirtti.

ISLAH ÇALIŞMASININ AMACI

Akçay Deresi'nin, Elmalı Ovası'nı güney kısmı boyunca batıdan doğuya doğru kesen, yaklaşık olarak 36 000 metre uzunluğuna sahip bir dere olduğu, DSİ Bölge Müdürlüğünce başlatılan toplu çalışma ile 36 kilometrelik Akçay Deresi'nin ıslahının yapılacağı bildirilirken, ıslah işindeki başlıca amaçların, Çayboğazı Barajı inşaatı yapımı için malzeme alımından sonra meydana gelen çukurlukların düzeltilmesi, derenin her iki kenarında taş tahkimatlı seddeler oluşturarak yolun sulamada kullanılması, muhtemel taşkınlara karşı yeterli kesitin teşkil edilmesi şeklinde sıralandı.

Öte yandan idari imkanlarla başlatılan toplu makineli çalışmalarla, Tuzburnu mevkinden başlayarak, Avşar Köyü Köprüsü'ne kadar uzanan yaklaşık 4 500 metrelik kesimin ıslah çalışmalarının yapılacağı, çalışma sahası başlangıç yeri olan Tuzburnu mevkinin, Elmalı ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunduğu, çalışmalar neticesinde yaklaşık 432 000 metreküp kazı yapılarak, dolguya konulmasının planlandığı ifade edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elmalı Akçay Deresi'nde Islah Çalışması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement