Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı

Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce "Güvenli Bir Yolculuk İçin Emniyet Kemeri Projesi" kapsamında düzenlenen programda emniyet kemerinin önemine dikkat çekildi.
Çarşamba Belediye Meydanı'nda Samsun İl Emniyet...

27.11.2013 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce "Güvenli Bir Yolculuk İçin Emniyet Kemeri Projesi" kapsamında düzenlenen programda emniyet kemerinin önemine dikkat çekildi.

Çarşamba Belediye Meydanı'nda Samsun İl Emniyet Trafik Müdür Yardımcısı Mehmet Yavuz, Trafik Denetleme Şube Müdürü Muhittin Ayhan, Trafik Denetleme Müdür Yardımcısı İlhan Karslı nezaretinde getirilen simülasyon aracına vatandaşlardan yoğun ilgi oldu. Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar'ın bulunduğu etkinlikte vatandaşlara 5 kilometre hızla giden bir araç içinde emniyet kemeri takılmadığı zaman sürücü ve araç içinde bulunanların başına gelebilecek muhtemel yaralanma ve ölüm olayları anlatıldı.

Simülasyon aracı için gönüllü vatandaşlar kaza sırasında emniyet kemeri takılmadığında arabada insanların ne duruma geldiklerini uygulamalı olarak araca binerek öğrendiler.

Vatandaşlardan sonra Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız ve İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar da simülasyon aracına bindiler. Araca kemer takılı olmadan binen Yıldız ve Serdar, araçlardaki kaza anında kemersiz olan kişilerin araç şoför koltuğunda otururken takla sırasında sağ koltuğa düşmeleri ve yaralanma ile ölümle sonuçlanan kazaları araca binerek gösterdiler.

Yıldız ve Serdar daha sonra bu kez de emniyet kemerini takarak yeniden başlatılan simülasyon aracı gösterisinde emniyet kemerinin insanları nasıl koruduğu göstererek her sürücü ve araçta bulunan kişilerin mutlaka emniyet kemeri takmaları belirttiler.

Emniyet kemerinin önemine vurgu yapan Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, "Trafik kazalarında fiziki alt yapının dışında insan hataları daha ön plandadır. Fiziki alt yapı otobanların artmasıyla daha iyi bir duruma geldiğini görüyoruz. Ama insan hataları konusunda aynı şeyi maalesef söyleyemeyeceğiz, bunların içerisinde en önemlisi emniyet kemeri bağlanmasıdır. Biz de Çarşamba ilçemiz olarak Samsun'a destek vereceğiz. Emniyet kemeri takılı olan kazalarda ölüm oranının oldukça az olduğunu biliyoruz ve bu bilgiyi vatandaşlarımız ile paylaşıp onları bilgilendiriyoruz" dedi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdür Yardımcısı Mehmet Yavuz, "Hepimizin kamuoyundan takip ettiği gibi trafik kazalarında her yıl binlerce insanımızı kaybediyoruz. Türkiye çapında yapılan bir kampanya olan 'Güvenli Bir Yolculuk İçin Emniyet Kemeri Projesi' bu kapsamda yaptığımız öncelikli olarak uyarma denetimi, daha sonra ceza yaptırımı uygulanacak. Samsunda yüzde 19 olan emniyet kemeri takma oranını yüzde 69'a kadar çıkarttık. Bu bağlamda bu projeyi ilçelerimize de yaymak için buraya gelmiş bulunuyoruz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emniyet Kemerinin Önemi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement