Engelleri Aştı, Atatürk İçin Koştu - Son Dakika
Yerel

Engelleri Aştı, Atatürk İçin Koştu

Engelleri Aştı, Atatürk İçin Koştu

Muğla'da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yıl dönümü dolayısıyla "Atatürk'e Saygı Gençlik 23. Yol Koşusu" düzenlendi.

10.11.2015 15:45  Güncelleme: 16:24

Muğla'da, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yıl dönümü dolayısıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından "Atatürk'e Saygı Gençlik 23. Yol Koşusu" düzenlendi. Koşuya 8 Üniversite, Muğla ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ferdi ve kulüp bazında toplam 410 sporcu katıldı.

Bayanlar ve Veteranlar 6 bin, Erkekler 9 bin metre koşusu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Uğur Mumcu Bulvarı'ndan, başladı. Yarışlar aynı yerde son buldu. Yarışlarda 6 bin metre bayanlarda Adnan Menderes Üniversitesi'nden Fadime Sarı, Anadolu Üniversitesi'nden Duygu Bayan ikinci, Adnan Menderes Üniversitesi'nden Derya Kaya üçüncü oldu.

Erkeklerde ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Hakan Duvar birinciliği, Pamukkale Üniversitesi'nden Halit Azzal ikinciliği, Ege Üniversitesi'nden Mehmet Karabulak üçüncülüğü elde etti.Veteranlar dalında 50-59 yaş arası erkeklerde Abdullah Ertekin birinci, Hamit bilge ikinci ve Yaşar Anter üçüncü, kadınlarda Gönül Babayiğit İrez birinci, Fatma Anter ikinci oldu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Aslan Özer, koşuya 8 üniversiteden 150'si bayan, 230'u erkek, 30'da veteran olmak üzere 410 sporcunun katıldığını söyledi.

MSKÜ tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Atatürk Yol koşusunun Türkiye'de yapılan ilk koşulardan birisi olduğunu belirten Özer, koşuya önümüzdeki yıllarda Ege Bölgesi dışından Türkiye'nin birçok Üniversitesi'nden sporcuların katılmasını beklediklerini dile getirdi.

Koşuya Muğla Büyükşehir Belediye sporcusu olarak koltuk değnekleri ile katılan engelli Gülay Şahbak (46) ise bitiş çizgisine alkışlar arasında geldi. Şahbak, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli olarak koşuya katılan tek sporcu olduğuna işaret ederek, "Önceki yıllarda da koşulara katıldım. Geçen ay Çanakkale'de yapılan koşulara katıldım. Koltuk değnekleri ile zor oluyor, ama spor engel tanımıyor. Kendimi çok iyi hissediyorum. 4-5 yıldır bu sporu yapıyorum. Engelli arkadaşlara da spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Spor yaptığım zaman tüm stresimi atıyorum" dedi.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Vali Amir Çiçek Rektör Vekili Prof. Dr. Hürriyet Nevres Aydoğan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile protokol üyeleri verdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement