Engelli Hizmet Merkezi" Engelleri Ortadan Kaldırıyor - Son Dakika
Yerel

Engelli Hizmet Merkezi" Engelleri Ortadan Kaldırıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, daha önce Konyaaltı Caddesi'nde bulunan Engelli Hizmet Merkezi'ni Yavuz Özcan Parkı'na taşıdı.

05.11.2015 15:51

Antalya Büyükşehir Belediyesi, daha önce Konyaaltı Caddesi'nde bulunan Engelli Hizmet Merkezi'ni Yavuz Özcan Parkı'na taşıdı.

Engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeyi, sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamayı, sorunlarına daha kolay ve daha hızlı çözüm bulabilmelerine yardımcı olmayı amaçlayan merkez, özel bireylerin buluşma noktası oldu.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı merkezde engellilerin hayatını kolaylaştıran hemen her şey düşünüldü. Deniz manzarası ile engellilere ve yakınlarına ferah bir ortam sunan merkez, engellerin kalktığı, güzel sohbet ortamıyla engellilerin kaynaştığı bir sosyal tesis hizmeti de sunuyor.

Engelleri kaldıran kütüphane

Engelli Hizmet Merkez'inde engelli bireyler kendileri için hazırlanan özel kütüphane ile kimseye ihtiyaç duymadan kitap okuyabiliyor. Sesli kütüphane hizmeti verilen merkezde görme engelli bireyler yardım almadan, sesli yönlendirme sistemi yüklü bilgisayarlarla yazılı materyalleri okuyor ve yeni belgeler oluşturabiliyor. Ayrıca, internet aracılığıyla günlük gazetelerini okuyup araştırma yapabiliyor, e-posta gönderip alabiliyor. İsterlerse bir belgenin Braille alfabesi olarak çıktısını alabiliyor veya Braille alfabesi ile hazırlanmış kitapları okuyabiliyor.

Merkezde bireylerin Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Eğitim Merkezi'ne ait e-kütüphaneye üyeliği yapılarak, roman, araştırma kitapları, çocuk kitapları ile birçok kitap türünü sesli olarak dinleyebilmeleri, bu işlemleri evlerinden internete giriş yaparak gerçekleştirebilmeleri de sağlanıyor.

Danışmanlık hizmeti veriliyor

Merkezde, engelli ve yakınlarına Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi'nde görevli psikolog, avukat, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişim uzmanı, diyetisyen gibi uzman kadrolar tarafından aile danışmanlığı, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hukuki danışmanlık hizmeti sağlanıyor. Engelli Eğitim Merkezi'nde özel bireylere sağlık, eğitim, istihdam, sosyal ve kültürel alanlarda danışmanlık ve yönlendirme hizmetleri de veriliyor. Merkez engellilere yönelik yeni projeler üretirken, bu yönde yürütülen projelere de destek sağlıyor.

Engelsiz ulaşım aracı

Merkezde ayrıca bedensel engelli olup, toplu taşıma araçlarıyla ulaşımını sağlayamayan bireylerin zorunlu ihtiyaçları "Engelsiz ulaşım aracıyla" sağlanıyor. Evlerinden Büyükşehir Belediyesi görevlilerince alınan engelli birey, tedavi ve tetkikleri için hastaneye götürülüyor. Hastane işlerinde yardımcı olunan engelli, "Engelsiz ulaşım aracıyla" tekrar evine getiriliyor.

Bin 235 engelli kayıtlı

Merkezde 1 psikolog, 1 memur, 1 eğitmen, 2 büro personeli, 1 yardımcı personel, 2 engelli yardımcı personeli 3 şoför ve 3 hostes olmak üzere toplamda 14 personel hizmet veriyor. Merkeze kayıtlı bin 235 engelli bireyin bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelli Hizmet Merkezi' Engelleri Ortadan Kaldırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement